Dana White beismerő vallomása Till-el kapcsolatosan
MMA

Dana White beismerő vallomása Till-el kapcsolatosan


Darren Till Az Egyesült Királyság legújabb sztárja jelenleg egy nem túl jó sorozatban van, ugyanis az utolsó két összecsapását elveszítette. Miután az akkori bajnok Tyrone Woodley kopogtatta őt, Jorge Masvidal a Till otthonában rendezett UFC London gáláján ütötte ki elég kegyetlen módon. 

Egy frissen készített ESPN interjún Dana White UFC elnök elárulta, hogy érez egy némi felelősséget Till két vereségével kapcsolatban. Úgy gondolja White, hogy a UFC hamarabb engedte mély vízbe Till-t a kelleténél.

„Azt hiszem, hogy Till visszatér az alapokhoz. Még mindig rendkívül fiatal. Donald Cerrone legyőzését követően túl erősen nyomtuk őt előre. Néha ez megtörténik, főleg amikor egy sportolóra ekkora figyelem hárul. Most hagyni kell őt, hogy dolgozzon a bunyó azon aspektusain, amik komolyabb fejlődést kívánnak. Nem megy ő azonban sehova, látni fogjuk még őt.” Kezdte mondandóját White.

A UFC elnöke úgy véli, hogy Till jelenlegi negatív sorozata mind az áttörését eredményező Cerrone elleni bunyó és a váltósúly rendkívül kompetitív divíziójának függvénye.

„Megérkezel, és egyből legyőzöl egy olyan harcost, mint „Cowboy” és boom, a ranglista közepén találod magad. Néhány sportoló számára ez tökéletes időzítés, néhánynak viszont egy picit korai. A váltósúlyú súlycsoport nagyon durva. A top nyolcban igazi gyilkosok szerepelnek.” Folytatta White.

White szerint a szervezetnek egyelőre nincs kitűzve dátum és ellenfél a visszatérésre.

„Adunk neki egy kis időt, kinézünk egy ellenfelet és meglátjuk.” Mondta White.

Nem titok, hogy a „Gorilla” becenévre hallgató Till egy túlméretezett váltósúlyú és rengeteget kell fogyasztania, hogy a mérlegelés napján elérje a 170 fontot (77 kilogramm). Till éppen ezért már nem egyszer szóba hozta esetleges súlycsoport váltását, amivel az egy kategóriával nagyobb középsúlyúak (185 font/84 kg) közé kerülne. Senki sem tudja azonban biztosra, hogy ez be e fog következni és ez alól még White sem kivétel.

„Nem tudom.” Felelte White, amikor Till esetleges súlycsoport váltásáról kérdezték.

 

Dana White-nak elég erős deja vu érzése lehet, mert nagyjából hasonló dolog történt Francis Ngannou-val is és őszintén szólva én Kevin Lee-t is ide sorolnám egyelőre. 

Israel Adesanya-t már például egy picivel okosabban építették. Mindegyik ellenfele egy picivel jobb volt az előzőnél bár szerintem a következő bunyó jelenti számára a megállót.

Írjátok meg kommentben, hogy Ti mit gondoltok erről a hirtelen hype dologról és toljatok pár példát is mellé.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá