Cyborg vívja az UFC szeptemberi brazil kirándulásának főmeccsét
MMA

Cyborg vívja az UFC szeptemberi brazil kirándulásának főmeccsét


Mivel továbbra sem tud lefogyasztani 135 fontba, ismét köztes súlycsoportban mérkőzik egy svéd debütáns ellen.A szervezet hivatalosan is bejelentette, hogy a szeptember 24-én megrendezésre kerülő Fight Night 95 gálájának főmérkőzését Cris Cyborg vívja majd Lina Lansberg ellen. Cyborg már megkezdte a menetelését az UFC-ben, és első meccsén Leslie Smith nem sok akadályt jelentett a korábbi Strikeforce, és Invicta bajnoknak. Egyelőre úgy látszik, hogy Dana-ék nem terveznek pehelysúlyú divíziót létrehozni a hölgyek között, ez pedig azt is jelenti, hogy Cris kénytelen megint 140 fontban, azaz köztes súlycsoportban meccselni, mivel állítása szerint képtelen bemérni a harmatsúlyú mezőnybe. Lansberg személyében egy kemény, de verhető ellenfelet találunk, aki 6-1-es mérleggel érkezik az UFC-be, 4 győzelmet kiütéssel szerzett. Alighanem már az is szenzáció lenne, ha az első menetet túlélné a tomboló brazil tömeg őrjöngése közepette, arról nem is beszélve, ha még a győzelmet is megszerezné. Erre személy szerint kevés esélyt látok.

Ugyanezen a gálán tér vissza Renan Barao is, aki sikertelenül vette a pehelysúlyú debütálást, de továbbra is ebben a mezőnyben marad, mivel Cruz-éknál már nem sok esélye lenne labdába rúgni. Ő is hasonló ellenfelet kapott, mint Cyborg: Phillipe Nover ellen bizonyíthat. Nover először a TUF 8-ik évadában mutatkozott be, és egészen a döntőig menetelt, ott azonban Efrain Escudero állította meg. Első 3 meccsét a nagyok között rögtön elbukta, így repült a kopaszéktól, viszont tavaly májusban ismét az Oktagonban találta magát, és rögtön győzelemmel kezdett. Legutóbb kikapott Zubaira Tukhugov ellen, tehát ismét remeghet alatta a léc. Barao számára kötelező lenne a győzelem, ha komolyan gondolja, hogy ismét bajnok legyen, korábban arról is beszélt, hogy akár Aldo ellen is bunyózna az övért. Ettől azonban még messze áll, egy győzelem ismét önbizalmat adhatna neki, mivel jelenleg két meccses vereségi szériában van.

Az izgalmas párosítások itt még nem értek véget, hiszen olyan meccseket láthatunk még, mint a „Bigfoot vs. Roy Nelson,a Francisco Trinaldo vs Paul Felder, vagy épp az Erick Silva vs. Brandon Thatch. Várósnak ígérkezik ez a brazil kiruccanás is.

H.Ákos


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá