Cro Cop bejutott a RIZIN nyílt súlyú torna döntőjébe - RIZIN második kör összefoglaló (videók)
MMA

Cro Cop bejutott a RIZIN nyílt súlyú torna döntőjébe - RIZIN második kör összefoglaló (videók)


Na és persze jöttek a freak show bunyók is pár egészen fantasztikus meccs mellett.Bármennyire is komolytalannak tűnik a RIZIN pár meccse a többi MMA szervezet card-jai mellett, engem egyszerűen minden alkalommal megvesznek kilóra. Valószínűleg a nosztalgia dolgozik bennem a korábbi Pride Fc vagy K-1 WGP gálák miatt, na meg az ünnepek alatti hangulattal vegyülnek ezek a japán gálán. Így még a teljesen nevetséges és felesleges meccseket is megbocsátja az ember, mert könnyed szórakozást kap cserébe, ami a UFC merev és vérprofira járatott bunyósainak meccsei során nem érezhető. Más üzleti modell, eltérő kultúrák, hiányozna a RIZIN, ha nem lenne.


Mert így nem kapnánk MMA tornákat az arcunkba. Noha immár nem egy este hozzák le a srácok mindkét, vagy mindhárom meccsüket, de 48 órán belül sem olyan rossz ez a feeling. Ugyanis a RIZIN ma délelőtti gálája hozta a nyílt súlyú torna első körét, 31-én pedig jönnek az elődöntők és a döntő meccs.

A negyeddöntők közül a prímet egyértelműen a Mirko Cro Cop és King Mo párosítás vitte. Az öreg Cro Cop eredetileg Wanderlei Silva ellen ment volna, de időközben Wandy nehezen gyógyuló sérülései miatt lemondta a meccset, így érkezett King Mo helyette a tornára. Mo amúgy két hete még a Bellator 169-en verte Satoshi Ishii-t, tavaly ilyenkor meg megnyerte a RIZIN nehézsúlyú tornát. Ez azonban ne zavarjon meg senkit, Mo félnehézsúlyú bunyós, látható volt a méretbeli különbség Cro Cop javára. Ettől függetlenül Mirko hamar belesétált King Mo szemmel is jól láthatóan előkészített csapdájába: low kick-re várt Mo, hogy elkapva azt a földre vigye horvát ellenfelét. Ezzel GnP tudott föntről dolgozni, nem mellesleg pedig kevés sérülést szedett be így, gondolva a torna következő köreire. Mo látványosan erős volt clinchben és a földön, Mirko nem tudott kijönni alóla. Végh „Pumukli” Attila mesélte még pár hónapja, hogy az ATT-ben együtt edzve Mo-val bizony érezte, hogy tele van a srác. Japánban pedig nyilván nem vendégek a WADA emberei ilyenkor.


Cro Cop rúgott pár rombolót testre és fejre, Mo pedig próbált ellenirányba mozogni a kórház/temető beutalók elől. A másodikra Mirko nyitott szájjal jött ki, kondiban nem áll fényesen a horvát legenda, de Mo ismételt földreviteli kísérletét fogva egy horgot gyomorszájra, majd fejre pakolva megrogyasztotta King Mo-t, aki a földre dőlvén még kapott párat, hogy TKO-val kivegyék őt a meccsből, meg a tornáról is. Cro Cop tehát a második menetben győzött Mo ellen, ezzel pedig készülhet Baruto ellen.A másik ágról bejutva ugyanis az észt ex Sumo bajnok várja majd. Baruto tavaly Szilveszterkor mutatkozott be a RIZIN-ben és az MMA-ban, a beugrós Peter Aerts—en feküdt három menetet, aztán idén szeptemberben Fujita-t is ledózerolta. A japán közönség így annyira nem is szimpatizál vele, ma délelőtt Tsuyoshi Kohsaka-t küldték ellene. TK amúgy Fujita csapattársa, igazi veterán hőse a keleti MMA-nak, ő volt az ember, aki Fedort először győzte le annak profi karrierje során. A 46 éves TK azonban nem tudott túl nagy ellenállást kifejteni Baruto ellen. Mivel nem mozgott el ellenfele elől, így az észt rendszerint földre vitte, majd térdelte és ütötte komótosan, lassan kipontozva a japán legendát.

 

Ezt megelőzően a nyílt súlyú tornára Shane Carwin helyett a korábbi Pride Fc és UFC sztár Heath Herring érkezett Roy Nelsonnal a sarkában. Heath-et valamelyik kaszinó büféjéből szedhették össze, 2008-ban meccselt utoljára Brock Lesnar ellen a UFC 87 cardban. Már akkor inkább a pókerre koncentrált Herring, pedig egykor olyan neveket győzött le, mint Mark Kerr vagy Igor Vovchanchyn. Ok, sosem volt világverő, de odapakolta magát a meccsein, igazi showman volt. Most Big Country pocakját kölcsönkérve ment be a ringbe Heath az irániak nagy reménysége, Amir Aliakbari ellen.

A birkózó világbajnok Amir tavaly indult első MMA meccsén, eddig hengerelt, de igazán nagy nevek ellen még nem találkozott. Az első menetben Amir összecsomagolta Herring-t, GnP, suplex city és foci mellett Heath hátáról ütötte annak fejét, de az látszott, hogy az iráni srác kiütni nem fogja tudni sem Herring-t, sem pedig másokat a tornán. Heath a második menetre szedte össze magát, ha nem lett volna rajta 15 kiló súlyfelesleg, akkor az 1-2 kombinációba több erőt tudott volna vinni, na meg folytatni tudta volna azokat, nem fogásba esni. Ennek ellenére értékelendő volt az igyekezete, de a két menet után a pontozók egyhangúan Amir-nak adták a meccset. Akit amúgy egy 10 évvel ezelőtti Herring megerőszakolt volna szerintem.

Amir így Valentin Moldavsky ellen mehet 31-én az elődöntőben. A Fedor csapatában készülő Valentin is félnehézsúlyban vívta eddig meccseit, délelőtt pedig a KSW-ből importált lengyel Szymon Bajor volt az ellenfele. Nem túl pörgős meccsen, a furcsa GnP-t használó Moldavszky nyert pontozással.
Most szemezgessünk a többi meccsből a gála során.


A UFC-be is belekóstoló Rin Nakai tudatosan gyúr arra, hogy minden japán férfi esténként a takaró alatt róla álmodozzon. Na meg a lábnapokat sem hagyja ki, viszont a meccs végi fojtásán és szaltóin kívül túl sok nem ragad meg bennünk a Kanako Murata elleni meccséből.A Tenshin Nasukawa vs Nikita Sapun meccsen egy elképezető karfeszt akasztott be Sapun, vagyis hát abban a szögben 10-ből 9-en kopognak nyugaton, de Nasukawa-t ez nem érdekelte, kijött a szorításból majd GnP TKO-zta ellenfelét.

A kick-boksz legenda Andy Souwer idén három győztes K-1 szabályrendszerű meccs után pályafutása harmadik MMA meccsére érkezett Kazuyuki Miyata ellen. Már szeptemberben látszott Daron Cruickshank ellen, hogy Souwer ugyan próbálkozik és ügyes földön, de nem lehet bepótolni ennyi év hátrányt ebben a szabályrendszerben. Miyata ráadásul HEROE’S és DREAM veterán, és bár két éve nem bunyózott már, de Andy ellen akasztani tudta az elsőben a karfeszt.


Yuki Motoya vs. Allan Nascimento meccs igazi gyöngyszem technikai bemutató volt. Megosztott pontozással Motoya vitte a meccset, az alábbi Gogo és Omoplata fojtási kísérletek egyszerűen bámulatosak, mindkét srác előtt le a kalappal.


Pacman MMA meccse nem tartott sokáig. Ok, csak trollkodok, a filippínó Mario Sismundo a megtévesztésig hasonlít világhírű honfitársára, de Yusuke Yachi ellen kvalitásaiban nem tudta utánozni őt, Yachi ugyanis másodpercek alatt legépelte Mariot.A nyílt súlyú torna tartalék meccsén a Vadim Nemkov vs Alison Vicente párosítást kaptunk. Nemkov sem szarozott sokat, 54 másodperc alatt TKO-zta ellenfelét.Végül pedig a már Souwer kapcsán említett, UFC-ből kirakott Daron Cruickshanket egy véres bunyóban fojtotta álomba Satoru Kitaoka.December 31-én tehát folytatódik a buli. Jönnek a nyílt súlyú tornát folytató küzdelmek, valamint további párosítások küzdelmei, alább láthatjátok a fight cardot.Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá