Conor McGregor kielemezte, szerinte ki az MMA GOAT
MMA

Conor McGregor kielemezte, szerinte ki az MMA GOAT


Sokszor szóba került már, ki minden idők legjobb MMA harcosa. Nehéz a kérdésre választ adni, sokak szerint nem is lehet, hiszen minden érában más "követelményeknek" kellett megfelelniük a bunyósoknak, ma már sokkal fejlettebb a sport, mint régen.

De azért szeretünk eljátszani a gondolattal, hogy ki volt a GOAT. Conor McGregor elemzését érdemes meghallgatni a témában:
"GOAT témakör. A kivégzések számát tekintve (2 súlycsoportban), egy divíziós bajnoki címmel Anderson Silva az elsőszámú MMA GOAT. Az én kivégzéseim számát tekintve 3 különböző súlycsoportban, két súlycsoportos bajnoki címmel én vagyok a második legjobb. Ha nem az első holtversenyben Silva-val. Mindazonáltal én még mindig aktív vagyok, ezért az első helyem garantált, mire végzek a karrieremmel.

GSP a harmadik. Kevesebb idő előtti kivégzése van, de két súlycsoportban is bajnok volt. De tőlünk messze van. Indoklások = otthagyta a váltósúlyt, mert túl sok damage-t kapott+megkérdőjelezhető volt a győzelme. Sosem tért vissza, hogy megmérkőzzön a későbbi váltósúlyú bajnokokkal. Kikerülte Silva-t. Biztonsági játszmára ment: csak akkor tért vissza, amikor egy félszemű kihívója akadt"

Itt arra utal Conor, hogy GSP 2017-ben visszatért hosszas kihagyás után, hogy megverje Michael Bisping-et középsúlyban. Bár akkor még nem tudta senki, Bisping valójában fél szemére vak volt.

Ezeket a sorokat továbbiak követték a Twitteren Conortól:
"Jones a negyedik. talán holtversenyben a harmadik. Többször nyert idő előtt mint a GSP, és még mindig aktív, de csak egy súlycsoport bajnoka. Indoklások = több csalódást keltő pontozásos győzelem és megkérdőjelezhető bírói döntések. Megpróbált nehézsúlyra váltani úgy, hogy nem a bajnokot hívta ki. Plusz, ellenfelei Anderson korábbi középsúlyú ellenfelei voltak sokszor, és neki nem sikerült kivégeznie őket, míg Silva-nak igen."

Do you agree with Conor McGregor's list of greatest mixed martial artists of all-time? 🐐🤔

Közzétette: MMAFighting.com - The Mixed Martial Arts News Website – 2020. május 23., szombat


The Notorious következő tweet-je pedig így szólt a témában:
"Nem említettem a doppingot több versenyzőnél, annak ellenére sem, hogy így egyértelműen én vagyok az elsőszámú MMA GOAT." – utal itt arra az ír, hogy neki sosem volt doppingügye (GSP-nek sem volt, Jones-nak és Silva-nak viszont már igen), és hozzátette, több agyonszteroidozott versenyzőt is megvert már.

Demetrious Johnson-ra azt mondta, imádja őt, az egyik legnagyobb tehetségnek tartja, de "felhozta ellene", hogy eg yolyan divízióban volt király, ahol nem voltak érdemes kihívók, és otthagyta a súlycsoportot, amikor megverte valaki, végezetül pedig amikor egy nagyobb súlycsoportot akart meghódítani, abba beletört a bicskája (DJ anno kikapott Dominick Cruz-tól pontozással).

Amint azt látjuk, Conor nem nagyon nevezett meg UFC-n kívüli harcosokat, pedig GOAT témában ott van például sokak szemében Fedor Emelianenko is, aki sosem küzdött a UFC-ben.

Conor már meg is kapta a magáért Jon Jones-tól:


"And still! Először ezt próbáld meg, legény!" – utalt Jones arra, hogy Conor még egyszer sem védett címet.

BOOM!


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá