Colby Covington elmagyarázta, miért nem jött össze a címmeccs Usman ellen a UFC 244-re
MMA

Colby Covington elmagyarázta, miért nem jött össze a címmeccs Usman ellen a UFC 244-re


A UFC volt váltósúlyú ideiglenes bajnokának már megszámlálhatatlan alkalommal beígérték a címmeccset, de múlt héten kaptuk a hírt, hogy mégsem ők, hanem Nate Diazék fémjelzik a közelgő UFC 244-et, mert elakadtak a tárgyalások.

Most kiderült, mi volt a gond – legalábbis Kolbi nyilatkozata szerint ez volt:

"Miután szóban megegyeztünk, a UFC jött, és egy sima bajnoki kihívónak járó meccspénzt ajánlott fel nekem. Én pedig nem kihívó vagyok. Én vagyok a bajnok, és már megvédtem a címemet."

Colby ezzel a 7 meccses nyereségsorozatára, valamint arra utalt, hogy a UFC 225-ön ő lett a váltósúlyú ideiglenes bajnok, utána pedig volt még egy győztes meccse Robbie Lawler ellen.

"Elhoztam a meccseimre Trump fiait. Trump Twitteren üzent nekem. Ez nagyjából 3 és fél millió dolláros marketingbevételt jelent a UFC-nek. És akkor le akarnak húzni egy alap kihívó díjjal? A jó ügy érdekében mondtam le a meccset. Még csak nem is voltak hajlandóak egyezkedni. Mondták, hogy vagy elfogadom, vagy nem lesz meccs.

Úgy kezeltek, mint egy túszt. Ez nem egyezkedés. Ez rossz üzleti modell. Ez nem fair."

Covington szerint kevesebb pénzt kapott volna a címmeccsért, mint amennyit a Lawler elleniért.

"A többi bunyósnak példát kell venni rólam. Ki kell nekik is állniuk magukért. Milliárdokat zsebel be a cég, 30%-ot növekedett tavaly óta. Senki sem tudta megcsinálni, amit én. Enyém lett a legtöbb indított támadás rekordja a UFC-ben. Egyik UFC bunyós sem vendégeskedhetett a Fehér Házban. Senki sem lógott a Trumpokkal a Trump Toronyban. Ha velem így bánnak, vajon hogyan bánnak a többiekkel, akik fele ennyit sem értek el, mint én?Masvidal sem járt jól, csak ő most olyan csóró, hogy elfogad minden pénzt, amit felajánlanak neki. 2-2 a mérlege, 10 legutóbbi meccséből pedig 5-5. Nate Diaz ugyanez: 50-50 a mérlege, 1-1 az utóbbi 3 évben. Zálogként használják őket helyettem és Usman helyett. Nem velem van a baj. Én készen állok a bunyóra. Egészséges vagyok. És nem unfair dolgokat kérek, csak azt a pénzt, amiért keményen megdolgoztam."

Nem Covington az első, akinek pénzügyi problémái adódnak a UFC-vel, ami lassan tényleg népszerűbb és jövedelmezőbb lesz, mint az ökölvívó promóciók. Cody Garbrandt, Cris Cyborg és Conor McGregor is panaszkodott már ezzel kapcsolatban, legutóbb pedig Paige VanZant mondta, hogy az Instagram jobban fizet a UFC-nél.

Meglátjuk, Colby nyilatkozata megváltoztatja-e a dolgokat a cégnél.

Lesz sztrájk? :D


Szólj hozzá