Clomiphene-nel bukott meg Tyrone Spong

Clomiphene-nel bukott meg Tyrone Spong


A korábbi kick-box világbajnok, még a jó régi K-1-es idők végéről megismert Tyrone Spong (91-7 kick-box, 14-0 ökölvívás, 2-0 MMA) a cirkálósúlyú világbajnok bokszolóval, a hozzá hasonlóan szintén veretlen Oleksandr Usyk-kel meccselt volna október 12-én, azaz most hétvégén.

A superfightnak búcsút inthetünk könnyes szemekkel, ugyanis a lábát 2014-ben eltörő surinamei lebukott egy tiltott szer használatával. 

A szóban forgó cucc Clomiphene névre hallgat, ez egy ösztrogénblokkoló, amivel Brock Lesnar és Jon Jones is lebukott már.

A hoppon maradt veretlen ukrán bajnoknak (16-0) gőzerővel keresnek új, beugrós ellenfelet, és remélhetőleg találnak is, így nem lesz hiábavaló a teljes felkészülése, ami mint tudjuk, rengeteg pénzbe, időbe és izzadtságcseppbe szokott kerülni.

Tyron szerint direkt kibasztak vele, mert csak egy minta lett pozitív, a többi negatív volt, és hogy Eddie Hearn előbb tudta meg a pozitív mintavétel eredményét, mint ők, továbbá Usyk furán viselkedett a faceoff során, nem akart farkasszemet nézni. Spong leteszteltette a pozitívnak kikiáltott mintát egy általa kiválasztott laboratóriummal is, negatív eredménnyel. Vállalta azt is, hogy újra leellenőrizze őt a VADA, és kikéri magának, hogy be akarták mocskolni a nevét.

Akárhogy is nézem, ez nekem mind mentegetőzésnek tűnik, de talán sosem tudjuk meg az igazságot.

Usyk legutóbb tavaly novemberben bokszolt, akkor Tony Bellew-t küldte nyugdíjba egy kiütéssel. Egy olyan ellenfelett kapott Spong helyett, aki 2012-ben bokszolt utoljára.

Spong tavaly augusztusban mérkőzött legutoljára, Jeyson Minda-t öklözte le.


Szólj hozzá