Chris Weidman úgy gondolja, még mindig lehet a legjobb a világon
MMA

Chris Weidman úgy gondolja, még mindig lehet a legjobb a világon


A 39 éves Chris Weidmannak, a UFC egykori középsúlyú bajnokának nehéz időszak van a háta mögött.

2021 áprilisában horrorisztikus lábtörést szenvedett a Uriah Hall elleni ütközetben, emiatt két évet kellett kihagynia. Tavaly augusztusban Brad Tavares ellen tért vissza, de a nagy comeback elmaradt, ugyanis simán kikapott tőle. Legutóbb négy éve, 2020-ban nyert bunyót, biztonsági játékkal múlta felül Omari Akhmedovot, két kiütéses vereséget követően.

Sokan arra kérték Christ tavaly, hogy vonuljon vissza, de az ex-bajnok erre nem volt hajlandó, bebiztosított magának egy bunyót Bruno Silva ellen. A mérkőzésre most hétvégén, magyar idő szerint március 31-én kerül sor a UFC on ESPN 54: Blanchfield vs. Fiorot gálán, időrendben a Vicente Luque vs. Joaquin Buckley mérkőzés előtt.

Chris elárulta Ariel Helwaninak a The MMA Hour mai adásában, hogy remekül érzi magát a 39 éves bőrében:
“Szerintem még azért vagyok aktív, mert mind szellemileg, mind fizikailag remekül érzem magam. Alig várom, hogy újra bunyózhassak, jól mennek az edzések is. Az edzőim azt mondják, hogy ha akarnám és meglenne hozzá az energiám, akkor újra a világ legjobbja lehetnék. És ezt én is így gondolom. Csak keményen kell dolgozni. Be kell mutatnom a kemény munka eredményét a UFC-ben, majd meglátjuk, hogy milyen formában leszek vasárnap. De most nagyon jól érzem magam a bőrömben."

Ellenfele, Bruno Silva öt évvel fiatalabb nála (34), ami sokat számít, de a brazil sincs épp jó formában: a legutóbbi öt mérkőzéséből négyet elveszített, egyedül Brad Tavarest tudta felülmúlni. Ennek ellenére a bukik szerint ő a mérkőzés esélyese (Chris: +210 underdog, Silva -275 favorit), méghozzá toronymagasan.

Mit gondolsz, mennyi esélye lehet Chrisnek arra, hogy közel 40-hez ismét felkerüljön a csúcsra?

 

Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá