Buki első menetes fojtással lett bajnok az Oktagonnál!
MMA

Buki első menetes fojtással lett bajnok az Oktagonnál!


A Cage Warriors, az M-1 Global és az XFN promóció trónjának elhódítása után egy újabb szervezet bajnoka lett Iván "Buki" Buchinger.

A felvidéki magyar harcos ellenfele Ronald Paradeiser volt, a cseh-szlovák Oktagon 21. számozott gálájának főmeccsén, aminek tétje a pehelysúlyú bajnoki cím volt. Ronald 3 percig sem bírta Buki ellen, egy szoros hátsó fojtásból nem tudott szabadulni, ezért feladni kényszerült a mérkőzést.

Ezzel 38-7-re (24 szub, 8 KO) javult Iván mérlege, ezek a számok elég beszédesek (a gyengébbek kedvéért, ez egy kurvajó mérleg!). A bajnoki címet úgy érte el, hogy nem is olyan rég (novemberben) még COVID-19-cel küzdött, ami eléggé ledöntötte a lábáról.

A 34 éves bunyólegenda 1 éve ült le Szakál Joe-val beszélgetni, ezt az interjút itt tudjátok újranézni:



A gálán szerepelt Boráros Gábor is (18-9), akinek sajnos nem jött össze a győzelem, pontozással kapott ki a tőle bő egy fejjel magasabb Matus Juracek-től (7-2).

Van azonban még jó hírünk, ugyanis Kertész Máténak egy nagyon kemény és véres csatában sikerült legyőznie az erős bokszoló alapokkal rendelkező Christian Jungwirth-t megosztott pontozással. Neki 9-3-ra javult a mérlege ezzel a diadallal.

A magyar kiválóság a Facebookon köszönte meg a szurkolást a rajongóinak:


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41



Szólj hozzá