Budapestre jön a Bellator Kickboxing

Budapestre jön a Bellator Kickboxing


Írjátok föl: szeptember 17., SYMA Csarnok.


Magyarország felé veszi az irányt Amerika második számú MMA-szervezete - a kick-box leányvállalatával. Szeptember 17-én, a TEK Gála betetőzéseként a SYMA csarnokba látogat a Bellator Kickboxing, és elhozza a műfaj egyik leglátványosabb bunyósát, Raymond Danielst. És ne csak miatta gyorsuljon a pulzus: a gálán egy magyar bunyós megszerezheti a promóció váltósúlyú bajnoki övét.

A Bellator Kickboxing: Budapest főmeccsén az aranyért szállhat ringbe a WFC interkontinentális K-1 bajnok Laszák Zoltán. Ellenfele a francia Karim Gajji lesz, akit tavasszal, a kéz-láb-szervezet első gáláján koronáztak bajnokká Torinóban. Gajji akkor a tavalyi, debreceni Venum-gáláról is ismerős Mustapha Haidát győzte le megosztott pontozással, és azóta nem bunyózott a szervezetnél, tehát Laszák ellen lesz az első címvédése.

Szintén ott volt a promóció bemutatkozásánál a budapesti rendezvény legnagyobb durranása, az isteni/ördögi Raymond Daniels, és persze, hogy győzött, 30 másodperc alatt ráadásul. Június végén szintén bunyózott, a St. Louis-i gálán, akkor 1:45 kellett neki a győzelemhez. Mindkétszer májrúgásos TKO volt a vége. Daniels simán a leglátványosabb kick-box-bunyós váltósúlyban, sőt, talán súlycsoportoktól függetlenül is. Nemrég még a Glory harcosa volt, ahol kétszer is megvívott Nieky Holzkennel az ottani bajnoki övért - sikertelenül. Az ő ellenfele Benedek Zsolt lesz, aki meg megint csak ott volt a debreceni Venum-bulin, sőt, éppen a Gajji torinói ellenfelével, Mustapha Haidával tolt egy nagyon pörgős, és sajnos tökönrúgásokkal mindkét oldalról eléggé leterhelt meccset. Remélhetőleg szeptemberben nem csúsznak majd le így a csapások.

A harmadik bejelentett párosítás a Denise Kielholtz-Cseh-Lantos Renáta mérkőzés. Folytatva a sormintát Kielholtz is bunyózott Torinóban, akkor megosztott pontozással győzte le Veronica Vernocchit, majd meglepetésre ugyancsak megosztott pontozással kikapott Gloria Peritore-től a Bellator 157: Dynamite 2-n. Cseh-Lantost elsősorban MMA-sknt ismerjük, ő volt az HFC első és eddig egyetlen női harmatsúlyú bajnoka, az utóbbi időben pedig a környező országokba jár ki bunyózni.

Ez minden infó, ami eddig elérhető a Bellator Kickboxing: Budapestről. Nem sok, de abszolút elég arra, hogy a sport rajongóinak szökőkútszerűen kezdjen fröcsögni a nyála. Várós a szeptember!


Szólj hozzá