Brutális kivégzésekkel dübörgött tovább a Karate Combat, Virág András kikapott

Brutális kivégzésekkel dübörgött tovább a Karate Combat, Virág András kikapott


Emlékeztek még a Karate Combat-ra? Lezajlott a második gála, nem is akárhogyan. Összefoglaló.

Az “Inception” hívószóra hallgató második, még nem teljesen közönségnyilvános Karate Combat gálán április 26-án hat mérkőzés volt, és mindegyik emlékeztetett arra, hogy a karate milyen kőkemény küzdősport. Minden bunyót egy hangulatos, szabadtéri "lyukban" (eredeti nevén: pit) rendezték Miamiban.

A különös szabályrendszer eddig mondhatni elég jól bevált a többek között magyar érdekeltségű (S. Kovács Ádám miatt, aki a Karate Combat szakmai vezetője) promóciónak, mert ha megnézitek, nagyon izgalmas – és véres – mérkőzések voltak eddig. Az első, budapesti gála után kicsit módosítottak a szabályrendszeren, ugyanis eddig tiltva voltak a horog jellegű ütések, de túl nehéz volt ezt a szabályt betartani.

És mennyi volt belőle az Inception-ban! A 6 meccs közül 4 brutális idő előtti kivégzéssel zárult. Itt az egyik:

Quayhagen Knock Out!

KNOCK. OUT. 👊 #InceptionMiami [Fight replay: karate.com]

Közzétette: Karate Combat – 2018. április 27., péntek


Az ember, akit kicsaptak a fenti videóban, egy MMA-s veterán, Josh Quayhagen, 14 profi meccs van a háta mögött, 56 másodperc alatt kikapott Abdalla Ibrahim-tól. A sherdog is írt az eventről, azt mondták, hogy nem ez volt az első Karate Combat-MMA keveredés. Volt egy magyar is a gálán, Virág András, ő Elhadji Ndour-tól kapott ki egy kemény csatában, pontozással (őket láthatjátok a címlapképen is by the way).

Jó volt a körítés is: a karatésokat állítólag Rolls-Royces-okkal szállították a küzdőtérre, ez engem akaratlanul is Jean-Claude Van Damme egyik klasszikusára, a Lionheart-ra emlékeztet (nem láttátok? azonnal megnézni!!! komolyan mondom!), ahol illegális bunyókat rendeztek.

Na de vissza a Karate Combat-ra: a technológiát is bevetették szórakozás céljából: mérték például a bunyósok pulzusát a menetek között, ezt még a UFC-ben sem láthattuk eddig – és sehol máshol sem. Helló, 2018!

A speckó küzdőtér ilyen finomságokat is láttatott:Az Inception-ön új rekord is született, 42 másodperc lett a gálák még csak rövid történelmének leggyorsabb kivégzése

Gustavo's record-breaking KNOCKOUT!

ICYMI: Last night Dionicio Gustavo beat the record with a first-round finish against Alexandre Bouderbane athlète/model... in 42 seconds! ⏰ Watch the full replay: karate.com

Közzétette: Karate Combat – 2018. április 27., péntek


A közönség minden bizonnyal jól szórakozott, td_skovax itt éppen a közönség soraiban látható Luke Rockhold-dal, amiért én jelenleg irtózatosan irigy vagyok Ádámra. 

A KC (így rövidítem innentől fogva a Karate Combat-ot – a szerk.) még erősen béta verzióban van, ezt jelzi az, hogy az első gála után már változtattak a szabályokon, de ezzel nincs semmi baj, épp ellenkezőleg. Valószínűleg új változások jönnek majd a második gála tapasztalatai alapján, remélhetőleg élő streamet is kapunk majd a jövőben.

Amíg ez nincs, nincs nagy baj, hiszen a karate.com-on az egész gálát vissza lehet nézni.

Azzal a mondattal zárnám soraimat én is, amivel a sherdog.com:
"A Karate Combat egy olyan promóció, amelyben nagy potenciál van."

u.i.: a KC Facebook-oldalát ezen a linken tudjátok elérni.


Szólj hozzá