Bruno Silva NC-re változtatná a Weidman elleni vereségét
MMA

Bruno Silva NC-re változtatná a Weidman elleni vereségét


A hétvégén Chris Weidman dupla szembenyúlással egybekötött ütéssorozattal finiselte Bruno Silvát. Eleinte TKO-s győzelmet ítéltek az ex-bajnoknak, aztán ezt gyorsan átváltoztatták technikai döntéses győzelemre az atlétikai bizottság javaslatára.

Silva azonban ezzel nem elégedett. A jelenleg – ezt a mostanit is beleszámolva – három mérkőzéses vereségszériában lévő középsúlyú fighter nem elégszik meg ennyivel, szeretné, ha a veresége no contest lenne.
“A bíró elég bizarr volt. Elrontotta, aztán megint elrontotta. Az a minimum, hogy no contest legyen. Chris belevájta az ujját a szemembe. Majd meglátjuk, mit lép a UFC. Én csak szeretném, ha fair döntés születne. Ez pedig az NC lenne. Azt hittem, a bíró a szembenyúlás miatt állítja le a mérkőzést, aztán láttam, hogy Weidman elkezd ünnepelni. Amikor eltörölték a TKO-t, annak nagyon örültem, de nem értettem, hogy ez miért nem no contest lett. Belenyúlt a szemembe a második menetben, a harmadikban, erre technikai döntéssel hozzák ki őt győztesnek? Nincs az az isten, hogy Weidman kiütött engem, hisz sosem ütött még ki senki. Meg akartam verni a bírót, de nem tettem, mert tudtam, hogy akkor befellegzett a karrieremnek."

Silva úgy érzi, New Jersey-ben lejtett a pálya Chris felé, ezért fellebbezni fog a döntésük ellen.

Bruno hozzátette, hogy szerinte undorító volt, hogy Weidman ünnepelt a végén, mert véleménye szerint egy "igazi férfi" ilyet nem tesz, de ugyanezt csinálta akkor is, amikor Anderson Silva lába eltört ellene.

Chris azt mondta a mérkőzés után, hogy szerinte Bruno testbeszéde miatt is állította le a bíró a mérkőzést.
"Lehet, hogy csak kibúvót keresett. Nem szabad így a földre zuhannod és összegubóznod minden alkalommal, amikor úgy érzed, hogy belenyúltak a szemedbe. Amikor ő nyúlt bele a szemembe, nyilván én is éreztem, de csak álltam ott, és tűrtem, elviseltem. Amíg a bíró nem mond valamint, nem zuhanok le a földre. Fighterként nem szabad a bíróra nézegetned, mert nem fog segíteni rajtad. Mindig védekezned kell."

A mérkőzést simán nyerte volna Weidman, mindhárom menetet magasan vitte, mindhárom bíró szerint.

Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá