Brown: ’ez a pontozás nevetséges’
MMA

Brown: ’ez a pontozás nevetséges’


A hétvégi UFC gála co-main event-je két váltósúlyú legenda, Carlos Condit és Matt Brown csatája volt. Annak ellenére, hogy már rég túl vannak fénykorukon (Condit 36, Brown 40 esztendős), elég jó kis mérkőzést láthattunk. Mindhárom pontozó 30-27 arányban Condit-ot látta jobbnak, amivel sokan nem értenek egyet, bár abban mindenki egyetért, hogy összességében azért ezt ő nyerte.

Brown meccs utáni tweetjében természetesen nemtetszését fejezte ki a pontozással kapcsolatban.
„A 30-27 nevetséges. Az elsőt 100%, hogy megnyertem, a második egyértelműen az övé, a harmadik elég szoros volt, de a meccs végén enyém volt a top-pozíció. Adhatták volna nekem is, de akkor sem lennék mérges, ha csak az utolsó menet miatt adták volna neki. Ki----ott bírók” - fogalmazott nem túl szofisztikáltan a veterán harcos.

Némi igazság ugyan van a dologban, de az tény, hogy az első és a harmadik menet elég szoros volt, ide is oda is lehetett pontozni.

Brown az első menetet kérte számon, ekkor ugyanis ő volt top-pozícióban a földön, szinte végig, 2-3 perces control time-ot produkált. Ehhez azonban hozzá tartozik, hogy valójában nem sokra ment ezzel, nem tudott sem jelentős ground and pound-ot, sem submission-veszélyes szituációt kialakítani. Mindemellett Condit igen eredményesen, aktívan védekezett, sok ütése, könyököse talált be, melyet a szignifikáns találatokkal foglalkozó statisztika is alátámaszt.

Itt tehát újra felmerül a probléma, hogy még mindig nem lehet teljesen objektívan megítélni, mi az, aminek pontot kell érnie. Ez a szakmabelieket is erősen megosztja, vannak pontozók, akik a kontrollt, vannak, akik a több/nagyobb találatot értékelik többre.

Ebből kifolyólag nem lehet hibáztatni ebben az esetben egyetlen pontozót sem, mert nem volt olyan menet, melyet egyértelműen Brown vitt volna, bár biztosra vehető, hogy sok pontozó adott volna neki menetet a meccsen.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá