Brian Ortega: „Holloway adja le az övet, én pedig megszerzem azt, a UFC 227-en!”
MMA

Brian Ortega: „Holloway adja le az övet, én pedig megszerzem azt, a UFC 227-en!”


A UFC 226 co-main eventje lett volna a Max Holloway vs. Brian Ortega mérkőzés, azonban a bajnok végül nem tudta vállalni az összecsapást, agyrázkódás és vízmérgezés miatt… A kihívó pedig nem fogadta el a UFC által vészmegoldásként felajánlott Jeremy Stephens-t, ugyanis csak a címmeccs érdekli.

Ez nem igazán tetszett a szervezet elnökének, Dana White-nak, akivel Ortega leült beszélni a gála után. Brian Ariel Helwani műsorában mesélte el a történetet.

„Beszéltünk, és sok mindenben nem értettünk egyet. Elmondtam neki, hogy kompenzációt szeretnék, mivel elmentem Vegasba, felkészültem a harcra, hoztam a súlyomat, megcsináltam a nyílt edzést és a média napot. Ő pedig ennyit mondott: ’Nem.’ Összetörtem, kihasználva éreztem magam. Utána ismét találkoztunk, tegnap. Mondta, hogy csak ideges volt, és, hogy ha legközelebb beszélünk, akkor kitalálunk valamit. De, ötletem sincs, hogy ez mit takar.”

Könnyen lehet, hogy „T-City” soha többet nem látja viszont az edzőtáborra/felkészülésre költött összeget, már csak azért is, mert a UFC 226 PPV eladásai 400000 alatt maradtak, ami csalódást keltő. (Nem jött be a WWE…)

Egy fontos dolgot nem említettem még: Ortega és Stephens összecsapásának tétje a 145 fontos divízió ideiglenes bajnoki öve lett volna, ám Brian nem kér az interim (kamu) övekből, őt csak az igazi cím érdekli. Ariel Helwani-val pedig meg is osztotta, hogy milyen módon tenné rá a kezét.

„Azok alapján, amit én tudok, Max nem fog harcolni egy jó ideig, sőt, talán nem is harcol többet pehelysúlyban. Szóval mondtam nekik (a UFC-nek), hogy vegyék el tőle az övet, én pedig – amilyen hamar csak lehet – ketrecbe lépek bárki ellen. A UFC 227-en már bunyóznék is, ha így alakulnak a dolgok.”

A szervezet álláspontja egyelőre nem ismert az ügyben, de Holloway jelenlegi helyzetét látva talán nem lepődnénk meg annyira, ha ez a forgatókönyv valósulna meg.

Ti ki ellen néznétek meg a fiatal submission-specialistát?


Szólj hozzá