Breaking: visszavonult Zabit Magomedsharipov
MMA

Breaking: visszavonult Zabit Magomedsharipov


Egy ideje sejtettük, hogy Zabit Magomedsharipov (18-1), a UFC egyik "hype-vonata" már nem fog soha többé MMA-zni, mert áprilisban kiderült, hogy orvosi pályára készül. Sajnos a félelmeink beigazolódtak.

Percekkel ezelőtt jött a hír, hogy a dagesztáni arról értesítette a UFC-t, hogy kész, vége, visszavonul.

A 31 éves, komoly Sanda alapokkal rendelkező fighter a pehelysúly egyik legnagyobb reménysége volt, mind a mérlege, mind a lenyűgöző állóharca és birkózó képessége miatt – a dagesztániak nem épp a jó rúgótechnikájukról híresek, de Magomedsharipov valami félelmetes rúgásokat produkált a ketrecben.

A 14 mérkőzéses nyerő szériában lévő fighter az ACB promóció bajnokaként csatlakozott a UFC-hez, 2017-ben rögtön két submission-nel hívta fel magára a figyelmet. Egyre feljebb és feljebb mászott a ranglétrán, az utolsó két mérkőzésén már nagy nevekkel küzdött, és őket is legyőzte, név szerint Calvin Kattar-t, és Jeremy Stephens-t is kipontozta.

2020. augusztusában úgy volt, Yair Rodriguez lesz az ellenfele, és ha ott nyer, címmérkőzést kap, azonban a mexikói sérülésre hivatkozva lemondta a meccset – ez pedig beütötte a szöget Magomedsharipov profi karrierjének sírjába.

Nagyon sajnáljuk.Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá