Breaking! Seres Róbert első menetes guillotine-nal győzött, a bajnoki címért mehet legközelebb!

Breaking! Seres Róbert első menetes guillotine-nal győzött, a bajnoki címért mehet legközelebb!


Seres "Maximus" Róbert (6-3 MMA) egy őrületesen gyors finissel - és a mérkőzés időtartamához képest furcsa mód egy nagyon jó bunyóval - nyűgözött le bennünket májusban, és mint akkor írtuk, a következő mérkőzésének tétje egy bajnoki címmeccs lehetősége volt.

A magyar fighter tegnap a francia székhelyű Samourai MMA 3 elnevezésű event-en bunyózott, méghozzá a nála egy fél fejjel magasabb, kanadai nemzetiségű Patrick "The Lizard" Connors-szal, akinek szintén ez volt élete eddigi legnagyobb lehetősége, és a mérlegelésen föléje tornyosult:Bár nem volt egyszerű, de a mérkőzés kedvéért Róbert 175 fontról ment le 156.5-re, magyarán 79.3 kilóról fogyasztott be 71-re.

Connors az elképesztően hosszú végtagjainak köszönhetően nagyon veszélyes térdesekkel próbálkozott és hajolt el a folyamatosan előre nyomuló ódzi fighternek az ütései és rúgásai elől, a magasságbeli hátrány a földön eltűnt.

Seres gyönyörűen dolgozott, top pozícióból a hóna alá csapta Patrick fejét, és azonnal behúzta a guillotine-t az első menetben, bebiztosítva magának egy bajnoki címmérkőzést a promócióban!

"Maximus" elárulta magazinunknak, hogy a technikát a francia légiós társától tanulta , és 5 hetet töltött a és kiemelnénk még, hogy a mérkőzés apropójából még egyedi pólót is gyártottak az edzője, Jamie McGowan ötlete alapján, "Magyarország Szíve" jeligével, ezt nagyon jó érzés volt látni.

McGowan már 10 éve az edzője a négy gyermekes családapának, tehát már lassan több, mint egy évtizede kitart mellette. Most is vendégül látta 5 hétig, és el is szállásolta az edzőtermében, a Victory Training Centerben, Montrealban, ahova Robi Budapestről repült át.

Seres előző meccse "super lightweight-ben, 165 fontban volt - ez egy olyan súlycsoport, amiért sokan régóta könyörögtek a UFC-ben -, de a bajnoki meccs könnyűsúlyban zajlik majd.

A szóban forgó címmérkőzés novemberben lesz, a pontos dátum még nem ismert, és azt sem tudni még, ki lesz Maximus ellenfele, de amint van infó, megírjuk.

Egyelőre most örüljünk annak, hogy Borics Ádámon kívül - aki egyébként október elsején írhat magyar sporttörténelmet a Bellator 286-on Patricio Pitbull ellen - egy másik magyar bunyósból is nemzetközi MMA bajnok lehet, még idén!

Waar, Maximus!


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá