Breaking: Charles Oliveira és Michael Chandler csaphat össze Khabib leadott bajnoki övéért
MMA

Breaking: Charles Oliveira és Michael Chandler csaphat össze Khabib leadott bajnoki övéért


A mai napon Khabib Nurmagomedov hivatalosan is visszavonult. Ezt Dana White tudatta az MMA rajongóival a Twitterén, azt írva, hogy 29-0 lesz a végső mérlege a dagesztáni bunyósnak, mert nem vállal be több mérkőzést.Az egyik szemünk sír, a másik viszont nevet, mert így végre megüresedett a könnyűsúlyú bajnoki öv, aminek a UFC 262-on lesz új tulajdonosa. A májusi gálán bajnoki címmérkőzést rendez a UFC, méghozzá Charles Oliveira és Michael Chandler között.

Aki itt nyer, az lesz a súlycsoport új bajnoka.

Igazán örömteli a hír, hiszen már régóta vártuk, hogy Oliveira megkapja ezt a jól kiérdemelt lehetőséget.

A dolog pikantériája, hogy ugyanezt a párosítást egyszer már össze akarta hozni a UFC, de akkor még nem volt terítéken a bajnoki öv (október óta visszavonult Khabib, a UFC nem igazán akarta elengedni őt), ezért Oliveira lemondta a bunyót.

Chandler mindössze egy mérkőzést vívott eddig a UFC-ben. A Bellatorban volt bajnok számos alkalommal, ezért kissé meglepő, hogy ő kapta a lehetőséget a címszerzésre, amikor más harcosok a UFC-ben éveket közdenek ezért.

Dustin Poirier valószínűleg azért esett ki a képből, mert Conor McGregorral trilógiázik. Justin Gaethje-vel nem tudjuk, mi lesz, ha tippelnünk kéne, azt mondanánk, ő lehet a Chandler-Charles meccs győztesének kihívója, de ez még nagyon a jövő zenéje.

A UFC 262-t május 15-én rendezik meg.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá