Borics Ádám repülő térdessel gyilkolt, Növényi Norbert lefojtotta ellenfelét

Borics Ádám repülő térdessel gyilkolt, Növényi Norbert lefojtotta ellenfelét


Ennél szebb magyar sikereket nem is kérhettünk volna.

 Gyors és extázisban úszó, rövid összefoglalót hozok Nektek a április 6-án Budapesten megrendezett Bellator 196 gáláról. Elsősorban az MMA card-ra fókuszálok, ugyanis a két magyar érdekeltségű mérkőzés mellett szinte felrobbant az aréna.

A Kick-box cardban sajnos nem sikerült a nyitó meccsen Rákóczi Renátának a győzelem az előzetesen papíron esélyesebbnek tartott Sabriye Sengul ellen. A "nemzetek csatája" mérkőzések során a három magyar induló közül Habash Antoine nyert, Győrfi Csaba keze megsérült egy földre esést követően, Pokorni Ádámnak pedig a bordája a bánta, így a győzelmet nem tudták hozni.

John Wayne Parr láthatóan levezet, amit valljuk be meg is érdemel, ehhez egy témában passzoló ellenfél asszisztált neki. Ignashov és Poturak amolyan öreg fiúk meccset hoztak, nem sokat bajlódva a fogyasztással és a tempóval, a Vörös Skorpió megosztott pontozással nyert. Raymond Daniels (c) és Djibril Ehouo hozták az előzetesen várt pörgő és látványos megoldásokkal tarkított címmeccset, ami a kick-box card üde színfoltja volt, Daniels pedig megvédte a címét.Ekkor a ringet szétszedték, leereszkedett a ketrec, az első meccset pedig az ifjabbik Növényi Norbert vívta. Noha bevonulásakor a képe helyett Nikolov arcát láthattuk a kivetítőn (Borics Ádi ellenfele), Norbi mutatta, hogy nem ez a farba, ezt pedig hozta a ketrecben is. Laza és olykor kiszámíthatatlan mozgása ellen Mehmet Yueksel elsősorban a földet választotta, ott kevésbé érezte bajban magát, Növényi azonban rendre intett, hogy álljon fel. Aztán megunta Norbi ezt a játékot, tolta a grapplinget, szépen válta a pozikat befogta Mehmet hátát és hátsó fojtással kopogtatta az első menetben.A co-main event hozta a hazai közönség számára leginkább várt mérkőzést. A tavaly áprilisi mérkőzése után ismét Budapesten bunyózó Borics Ádám érkezett a ketrecbe. Ádám hosszú hónapokat töltött immár Floridában, ahol Henri Hooft csapatában látványosan megerősödött fizikai, technikai és pszichés vonalon. Koncentrációját az sem szegte, hogy Gallagher és Gaxjha is kiesett ellene, Teodor Nikolov lett a végső befutó, aki bevonult ellene a ketrecbe. Ádám kiegyensúlyozott és türelmes bunyót hozott, pontosan talált, fizikailag erősebb volt ellenfelénél.

A második menetben az addig már többször indított repülő térdesét ismét ellőtte, mely irdatlan erővel és pontossággal landolt Nikolov állán, aki eszméletlenül omlott össze. Hosszú percekig ápolták a bolgár-orosz srácot, hordágyat és defribrillátort is hoztak a dokik, de végül az utóbbira nem volt szükség. Ádámot hosszasan éltette a közönség, aki tisztelgett előttük és a földön fekvő ellenfele előtt is. Eközben a ketrec mellett James Gallagher csinálta a showt, mutatva, hogy Ádámot könnyedén legyőzné, a közönség meg hangos fújjolással nyugtázta az emberkedését.Ádámot Big John McCarthy interjúvolta a ketrecben, ahol Ádi jelezte, hogy Gallaghert akarja legközelebb. Borics repülő térdese lesz a hétvége és az év Bellator high-light videóinak alapanyaga, ezzel pedig kérdés nélkül, látványosan belőtte magát a szervezet pehelysúlyú titánjainak hype vonatjára.


Szólj hozzá