Borics Ádám: Ez felejthetetlen volt!

Borics Ádám: Ez felejthetetlen volt!


A nagy hazai MMA-reménység, a Kölyök szombat este ringbe lépett a SYMA csarnokban rendezett TEK Gálán, a Magyarország-Kína MMA-csapatversenyen, és meg is nyerte a mérkőzését kihívója ellen. Interjút készítettünk a még mindig nagyon feldobott Boriccsal, melyben kivesézte a meccset, és szót ejtett a folytatásról is.A pehelysúlyú Borics Ádám a TEK Gála Magyarország-Kína MMA-csapatversenyén Teng LiGe-vel csapott össze a ringben. Szívós és kemény ellenfél volt a kínai, de három menet bunyó után egyhangú pontozással Borics győzedelmeskedett. A harc másnapján megkerestük Ádámot, és először az edzőtáborról kérdeztük.

Azt a meccs előtti leveledből tudtuk, mennyire vártad a küzdelmet, viszont most már, a bunyó után, arról is őszintén mesélhetsz, hogy a felkészülés hogy ment. Hátráltatott-e betegség vagy sérülés?

Igen, nagyon vártam a mérkőzést. Időben is tudtam róla, a lehetőség Lacza Ádám által jött, ő pedig, ha jól emlékszem, egy jó másfél hónappal előre értesített. Akkor már egyébként is edzésben voltam, hisz akkor még úgy volt, hogy Oroszországban bunyózom. Meg igazából egész évben edzésben vagyok. Kisebb sérüléseim voltak, de ilyenek minden egyes felkészülés során vannak. Betegség most hálistennek nem hátráltatott. A jobb kezemen volt egy sérülés, amit bunyó közbe is éreztem, de nem lett belőle komolyabb probléma.

Mit tudtatok kideríteni az ellenfeledről? Volt hozzá videó?

Az interneten sajnos csak egy mérkőzést találtunk az ellenfelemről, Sherdogon és Tapology-n néztem utána. Egy honfitársammal már bunyózott, Szabó Gáborral. Vele beszéltem, ő mondott egy-két információt, hogy képzett bunyósról van szó, és olyan iskolában edz, ahol jó a földharc is.

Előzetesen mi volt a stratégia?

Egyetlen egy meccsfelvételt láttunk, és abból az jött le, hogy eléggé egy helyben bunyózik a srác. Kontrabunyós, de azt nagyon jól csinálja. A fő stratégia az volt, hogy folyamatosan mozgásban kell maradnom, ami úgy gondolom, sikerült is.

Hogy látod, azt hozta Teng a ringbe, amire számítottatok?

Igen, nagyjából az történt, amire számítottam. Bevallom, igazán kemény bunyós volt. Látni lehetett, hogy több mérkőzés van a háta mögött, tele volt tapasztalattal. Az ütései kemények voltak, ami engem kicsit lázba hozott, az elején kicsit bele is álltam az adok-kapokba. Élveztem a bunyót nagyon, viszont követtem el egy pár hibát, amiből most tanulnom kell.

Az első menetben magabiztosan verted, de később feljött, és szorossá tette a meccset. Mi változott?

Igen, igen. Én is úgy érzem, az első menetet vittem, a második döntetlen lett, és a harmadikat is sikerült elhoznom. Igazából kicsit vacilláltam bunyó közben, hogy menjek-e takedown-ra a második menetben, ezért lehetett ez a kis kizökkenés. Az első menetben fogtam egy heel hookot, amiből elég könnyen kicsúszott. Nagyon csúszós volt a bőre. Úgy érzem, az elsőkezes egyeneseim nagyon ültek, de elég masszívan bírta őket az ellenfelem. Az első menet közepén sikerült egy kemény balhoroggal eltalálnom, amitől meg is ingott, viszont az ugrótérdeseimet elkapkodtam, ezt nagyon sajnálom, ha azokat pontosabban hajtom végre, talán idő előtt be tudtam volna fejezni a mérkőzést. Szerettem volna egy látványos bunyót hozni a hazai közönségnek, ezért inkább állva akartam harcolni.

Hogyan kellett belenyúlni menet közben a meccsbe, hogy kellett alkalmazkodni Tenghez?

Folyamatosan próbáltam követni Tomi (Balla Tamás vezetőedző, Eger Shootfighters) utasításait. Az elején felmértem az ütőtávot jabekkel, amik rendszerint ültek. Viszont elég jól kontrázott a srác. Azt sajnálom, hogy az elsőkezes egyenesek után, miután kivettem magam a visszatámadásaiból, nem kontráztam rá rögtön vissza. De örülök nagyon a meccsnek, mert úgy érzem, nagyon sok tapasztalatot szereztem, és újra harcolhattam, ami pláne fantasztikus. Összességében azt kell mondanom, talán ez a kínai srác volt az eddigi legjobb ellenfelem.

Milyen volt először a SYMA-ban verekedni és győzni, mit hallottál a közönségből?

Számomra ez egy felejthetetlen élmény volt. Óriási hangulat volt, a csarnokba rengetegen eljöttek szurkolni, amiért nagyon hálás vagyok. Család, barátok, ismerősök és a közönségben ülő honfitársaim is szurkoltak, ami nagyon jól esett. Két éve nézőként voltam jelen a SYMA-ban, akkor még nem nagyon gondoltam volna, hogy most, 2016-ban fellépő bunyósként érkezem a csarnokba. Viszont nagyon sajnálom az egyik sparringpartnerem és barátom mérkőzését, Halmi Viktorét. Nagyon megérdemelte volna a győzelmet, ezért kicsit szomorú vagyok.

Összeszedtél valami komolyabb sérülést, ami hátráltathat?

Igazából a bemelegítés során szedtem össze sérülést, a talpamról lejött a bőr, most lábra se tudok állni kb. :D Elég vicces, de ezek a sérülések rettentően kellemetlenek. :D Szerencsére semmi komolyabbat nem szereztem a meccs alatt.

Mi a következő lépés?

Jelenleg még nem tudom, mi lesz a folytatás. Elméletileg lehet, hogy Kínába visszahívnak, de még pontos információkat nem tudok. Szeretnék végre egy komoly MMA-szervezethez bekerülni, ahol tovább építhetem a karrierem. Október 8-án Hatvanban lesz egy K-1 mérkőzésem, ha minden jól megy.

A közeljövőben szeretnék egy kicsit hosszabb időt külföldön edzőtáborozni, valami jó csapatnál, ha az anyagi helyzetem lehetővé teszi. Még egyszer szeretnék köszönetet mondani Lacza Ádámnak a lehetőségért, a TEK Gála szervezőinek, hogy összehozták ezt a színvonalas rendezvényt. A TDMG-nek, a Totaldamage.hu-nak és a Shield Securitynek a támogatást. Nem utolsó sorban mindenkinek, aki segítette a felkészülésem!

És óriási gratulációmat küldöm Laszák Zoltánnak a Bellator Kickboxing-címhez, szerintem óriási dolog az, amit véghez vitt. A másik nagy gratuláció Benedek Zsoltinak jár, aki Raymond Daniels ellen bebizonyította, hogy órási harcos!


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá