Borics Ádám elárulta, hol tart a rehabja: 'a nehezén már túl vagyok'

Borics Ádám elárulta, hol tart a rehabja: 'a nehezén már túl vagyok'


Borics "The Kid" Ádám (18-2) hazánk elsőszámú MMA harcosa adott magáról egy kis életjelet.

A könnyűsúlyú magyar kiválóság súlyos lábsérüléssel állt ki élete első Bellator címmérkőzésére Patricio "Pitbull" Freire ellen, és még így is lenyomott öt kemény menetet vele. "A Kölyök" végül pontozással veszített, a mérkőzés után pedig elárulta, hogy a térdét műteni kell keresztszalag-szakadás miatt.

Ádám most a Facebookon adott egy kis életjelet magáról, és elárulta, hol tart a rehabilitációja a tavaly októberi, sikeres műtéte után:
"Most kezdtem meg a tizenhetedik hetemet a műtét után. Nagyon kemény időszakon vagyok túl. Ilyenkor elkerülhetetlen, hogy hülye gondolatok járjanak az ember fejébe, de úgy érzem a nehezén már túl vagyok. Ez a keresztszalag műtét, igazából már egy rutin műtétnek számít az orvosoknak, de a felépülés igen hosszadalmas. Most kezdődik az igazi izomerősítés, valamint ugrálások, és végre szépen fokozatosan elkezdhetjük a csavarodást is a térdemmel.

Ádám jelenleg tehát még nem terhelheti rendesen a térdét, ami nem is csoda, mert a keresztszalag műtét után általában átlagosan hat hónapnyi pihenést írnak elő a dokik, ez tehát az egyik leglassabban gyógyuló testrész. A rehabilitációja így néz ki:
"Heti 6 napot gyógytornázom, mellette rengeteget nyújtok, gyógyfürdőbe járok, lézerezem, oxigénkamrát használok, hogy gyorsabban tudjak regenerálódni. Az évek alatt a rengeteg edzéstől a mobilitásomban is akadtak problémák és most ezeket is szeretném rendbe hozni, hogy tényleg igazán újjászülessek. Most nagyon nehéz visszafogni magam, mert úgy érzem, már képes lennék edzeni, de még nyilván a lábam nem áll rá készen."

Ádám szerencsére még mindig fiatal, így bőven lesz ideje bepótolni a mostani lemaradást, ami lemaradás ugyan, de lehet, hogy ez a pihenő még jót is tesz neki. Szerencsére kellőképp motivált, és nem mondott le az álmairól:
"Remélhetőleg még 2 hónap és vissza állhatok a kemény edzésmunkába. Nagy terveim vannak, nagyon sokat szeretnék edzeni és fejlődni, ez hiányzik a legjobban, hogy most nem tudok fejlődni. Már volt egy próba edzésünk (box) és minden rendben ment. Ebben az időszakban próbálom előkészíteni azt, hogy ezután még jobb körülmények között tudjak edzeni. 29 éves vagyok, úgy érzem még egy jó 5-6 évig szeretnék a ”nagyok” között versenyezni, világbajnoki öveket szerezni!"

Mielőbbi felépülést kívánunk neki innen, a szerkesztőségből.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá