Bivalyerős a Bellator év végi programja
MMA

Bivalyerős a Bellator év végi programja


A második számú MMA-szervezet eddig bejelentett gálái nagy dobásnak ígérkeznek, és még finoman fogalmaztam. A kártyák még közel sem véglegesek, de nézzük sorban, mert lesz itt pár nyalánkság.


Bellator 163 november 4. Connecticut, Egyesült Államok

Egy régi ismerős, Paul Daley küzd meg Derek Andersonnal váltósúlyban. Daley ötmeccses nyerési szériája szakadt meg júniusban, mikor kikapott Douglas Lima-tól.

Nehézsúlyban Sergej Kharitonov debütál a szervezetnél öt zsinórban nyert meccs után. A Strikeforce, K-1 és Pride-veterán júniusban verte TKO-val Kenny Garnert. Ellenfele ezúttal a Bellatornál 4-2-es mérleggel rendelkező Javy Ayala lesz.

A főmeccset Liam McGeary (11-0 MMA, 8-0 BMMA) és Phil Davis (16-3 MMA, 3-0 BMMA) vívja félnehézben. A bajnok a 33 éves angol McGeary, aki tavaly nyerte el az övet, és egyszer már megvédte sikeresen. Ellenfele a birkózóbajnok Davis, aki a UFC-ből igazolt a Bellatorba.

Itt a teljes kártya.

Bellator 164 november 10. Tel Aviv, Izrael

A gála pár bunyósát, név szerint Andrey Koreshkovot, Douglas Lima-t, Noad Lahat-ot és Scott Cleve-et „versenyen kívüli mintaadásra” kötelezték, de szerencsére minden eredmény negatív lett, így továbbra is örülhetünk részvételüknek.

A főmeccs a váltósúlyú visszavágó lesz Andrey Koreshov (19-1) és Douglas Lima között. Az 26 éves orosz tavaly nyerte el Limától a címet több mint egy éve, és áprilisban védte meg sikeresen Benson Henderson ellen. Lima Paul Daley-t verte egyhangú pontozással júliusban.

A kártya eddig:

Andrey Koreshkov (19-1) vs. Douglas Lima (27-6)
145lbs- Noad Lahat (9-2) vs. Scott Cleve (15-5)
145lbs- James Gallagher (4-0) vs. Kirill Medvedovski (7-2)
170lbs- Joaquin Buckley (6-0) vs. Jackie Gosh (6-0)

Bellator 165 november 19. San Jose, Egyesült Államok

A könnyűsúlyú címmérkőzést a kétszeres Bellator-bajnok Michael Chandler, és a volt WEC és UFC-bajnok Benson Henderson vívja. Chandler Patricky Freire fantasztikus együtéses kiütésével szerezte vissza az övet, Bendo pedig Patricio Freire (Patricky öccse) lábtörése miatti győzelme által vált első számú kihívóvá.

A kártya eddig.

Bellator 166 december 2. – Bellator 167 december 3. Okhaloma, Egyesült Államok

A szervezet fennállása óta most először két egymást követő napon tart gálát ugyanazon a helyszínen. Az első napon  Emmanuel Sanchez és A.J. McKee találkozik pehelysúlyban, a főmérkőzésen pedig Eduardo Dantas (18-4 MMA, 4-1 BMMA) védi meg harmatsúlyú övét a Joe Warren (14-5 MMA, 12-4 BMMA) elleni visszavágón. Ők ugyanitt vívták 2014-ben címegyesítő meccsüket, melyet Warren nyert egyhangú pontozással.

A második napon a pehelysúlyú bajnok, Pat Curran (22-7 MMA, 12-4 BMMA) mérkőzik meg John Teixeira da Conceicao-val (18-1-2 MMA, 3-0 BMMA).

Bellator 168 december 10. Firenze, Olaszország

A szervezet már tartott gálát Olaszországban, Torinóban, de a mostani különlegessége az lesz, hogy MMA és kick-box meccsek is lesznek.

Ráadásul elég ütősek, legalábbis a főmeccs biztosan,  hiszen Rafael Carvalho (13-1 MMA, 4-0 BMMA) és  Melvin Manhoef (30-13-1 MMA, 2-2 BMMA) találkozik újra, ellentmondásos májusi meccsük után. Azt ugyanis – első címvédéseként - Carvalho nyerte megosztott pontozással úgy, hogy a bírókon kívül kb. senki nem neki adta a meccset. Meglátjuk, hogy a 40 éves veterán Manhoef ezúttal tud-e törleszteni.

A kártyán egy félnehéz bunyó is lesz Joey Beltran (17-13 MMA, 3-4 BMMA) és a helyi hős, Alessio Sakara (18-11 MMA, 1-0 BMMA) között.

Bellator 169 december 16. Dublin, Írország

A gála főmérkőzése a nehézsúlyú Muhammed ‘King Mo’ Lawal és a japán Satoshi Ishii találkozója lesz. King Mo egykori Stikeforce félhehézsúlyú világbajnok és Rizin Grand Prix bajnok. Hétmeccses nyerési sorozatát Phil Davis törte meg, aki egyhangú pontozással verte májusban. Ishii a RIZIN dzsúdósa, és pályafutása elég tarka, vannak győzelmei Jerome Le Banner és Jeff Monson ellen, illetve vereségei Fedor, Cro Cop, Jiri Prohazka és Rampage Jackson ellen is.

Az esemény további érdekessége, hogy a Bellator és a BAMMA (angol MMA-szervezet) közös gálája lesz. A BAMMA főmérkőzését Ryan „Chaos” Curtis és Dominic „The Black Panther” Wooding vívja légsúlyban.

Nem rossz felhozatal, mi? Már most látszik, hogy lesznek itt brutális meccsek, és nemcsak a UFC fog minket elkényeztetni az év hátralevő részében, úgyhogy popcorn bekészít.


Szólj hozzá