Benson Henderson visszavonult, miután kikapott Usman Nurmagomedovtól a Bellator 292-n
MMA

Benson Henderson visszavonult, miután kikapott Usman Nurmagomedovtól a Bellator 292-n


A Bellator 292-n csapott össze a Bellator veretlen könnyűsúlyú bajnoka, Usman Nurmagomedov (18-0) és a UFC egykori bajnoka, Benson Henderson (30-12).

A mérkőzésen a bajnoki öv sorsa forgott kockán, és egyben a könnyűsúlyú torna negyeddöntője volt ez.

Usman valami elképesztően gyönyörűséges kérdőjel-rúgással küldte földre Hendersont – a hideg is kirázott, olyan rég láttunk ezt, ami a kedvenc rúgótechnikánk evör, aminek Glaube Feitosa volt a nagymestere a K-1-bentessék csak nézni: 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

totaldamage (@totaldamagehu) által megosztott bejegyzés


Ennek a technikának ilyen szintű kivitelezésére csak a világ legjobb állóharcosai képesek, úgy hisszük, ez sokat elmond a fiatal Bellator-bajnok képességeiről. Jó-jó, utána azért a földre esett, tehát volt benne szépséghiba, de magát a rúgást 100%-os módon kivitelezte, nagyon ritka ilyet látni MMA-ban, főleg úgy, hogy le is megy tőle a földre az ellenfél.

Aki tehát azt gondolná, itt egy újabb birkózógép, annak nincs igaza, Usman kick-boxban is életveszélyes. A dagesztáni grapplingje végül túl sok volt Hendersonnak a földön, egy hátsó fojtást volt kénytelen lekopogni az első menetben.Usman sarkában így örültek a csapattárai, akik között a UFC könnyűsúlyú bajnoka, Islam Makhachev is ott volt:A meccs utáni interjúk nagyon érzelmesre sikeredtek Benson részéről, aki elmondta, nagyon szép élményei vannak a sportnak köszönhetően, és bár szerette volna megnyerni a tornát és még négyet bunyózni, előre eltervezte, ha kikap, akkor ott véget vet a karrierjének.

Benson a UFC-ben és a már megszűnt WEC-ben is bajnok volt, címét háromszor védte meg Dana White-éknál, olyan bunyósokat győzött le, mint Nate Diaz, Frankie Edgar, és még sorolhatnánk. Egy igazi legenda búcsúzott a sporttól.Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá