Benavidez Cejudo-t akarja: „Jobb vagyok nála, egyszer már legyőztem”
MMA

Benavidez Cejudo-t akarja: „Jobb vagyok nála, egyszer már legyőztem”


Joseph Benavidez terve egyszerű.

A veterán légsúlyú bunyós éppen ma hajnalban készül megvédeni az elsőszámú kihívónak járó helyét a ranglistán, ami után egyértelműen az aktuális bajnok, Henry Cejudo elleni mérkőzést kéne kapnia. Mint az ismeretes, 2016-ban már sikerült legyőznie a jelenlegi bajnokot pontozással. Akkor mind a ketten az Ultimate Fighter 24.-ik sorozatában voltak edzők és ennek apropója ként mérkőztek meg egymással.

Benavidez a mai UFC Minneapolis gáláján találkozik egy másik légsúlyú kihívóval, Jussier Formiga személyében. Kettejük összecsapása is egy visszavágó, mert 2013-ban Benavidez TKO-val győzte le Formiga-t, számára idegen környezetben, Brazíliában.

Azonban ennek ellenére sem írja le Benavidez a követező ellenfelét, mert pontosan tudja mennyire kemény kihívást jelent számára a brazil jiu jitsu kiválóság. A hosszabb távú céljával viszont teljesen tisztába van, ami nem más, mint a Cejudo elleni visszavágó.

„Az a helyzet, hogy szükség van a tervekre, máshogy nem működik. De nem is kényszerítheted a másikat, hogy csinálja ezt, vagy azt. Viszont ha minden a terv szerint megy, megnyerem ezt a mérkőzést és utána találkozok Cejudo-val, amint készen áll.” Mondta Benavidez.

„Ez kéne, hogy legyen a következő összecsapás, ami egyben a legnagyobb kihívást is jelenti számára, mert tőlem jött az egyetlen veresége az aktív UFC bunyósok közül. Most harcolt harmatsúlyban is és bár akadnak ott kihívók szép számmal, de nincs ott senki, aki legyőzte volna őt, nincs senkivel sem közös múltja, csak velem. Meg kell bosszulnia a három évvel ezelőtt elszenvedett vereségét. Ennek a bunyónak van a legtöbb értelme az össze lehetséges alternatíva közül. Szóval ez a terv: Megnyerni a hétvégi mérkőzésemet majd kiállni Cejudo ellen, amint meggyógyult. Elég egyszerű.” Folytatta Benavidez

Cejudo jelenleg parkoló pályán van egy vállsérülés miatt, amit műtéttel kellett helyrehozni, egész pontosan 10 nappal ezelőtt. Ezzel valószínűleg leghamarabb 2020-ban látjuk a jelenlegi légsúlyú és harmatsúlyú bajnokot. Vannak, akik egy ideiglenes övért történő bunyóról beszéltek, mert Cejudo 2018 januárján lett a légsúly bajnoka, de a sérülés miatt esélyes, hogy csak jövő évben tudja majd megvédeni, ami ugye több, mint 12 hónap címvédés nélkül. Benavidez azonban nem támogatja ezt az ötletet.

„Ha bárki is mérkőzne meg az ideiglenes címért az én és Formiga lennénk, szóval nem értem, hogy ki más kapná meg ezt a lehetőséget rajtunk kívül.” Tette hozzá Benavidez.

„Egyszer már legyőztem őt és ez alapján ítélem meg a helyzetet. Jobb vagyok nála, megvertem őt és olyan nyomást raktam rá, hogy tisztábbnál tisztább találatokat vittem be. Mindenképpen motiváló, amit azóta elért, mert én pont így ismerem őt.” Mondta Benavidez

„Természetesen rengeteget javult és a magabiztossága az egekben van, ami óriási és naiv dolog lenne tőlem azt gondolni, hogy nem javult és nem változott semmit. Számomra azonban még mindig az a fickó, aki rivális edző volt az Ultimate Fighter műsorban, akinek a csapata felett győzedelmeskedett az én csapatom, és akit végül én is legyőztem a főmérkőzésen. Így állok a dolgokhoz. Csupán annyi, hogy mostanában több dolgot is csinál, ami egyébként motiváló, de én még mindig úgy nézek rá, mint egy ellenfélre, akit már egyszer legyőztem. Mindezt természetesen annak tudatában, hogy nem becsülöm őt le, mert tudom, hogy sokat javult az első összecsapásunk óta.”

Jó magam nem vagyok túl nagy híve az ilyen típusú tervezgetéseknek, pláne nem a küzdősportok világában. Sokszor volt már rá példa, hogy az ilyen tervek dugába dőltek, mert amint kimondták, hogy „semmiképp sem becsülöm le a következő ellenfelemet, de…” már tudat alatt egy csöppet meg is tették. Az pedig sokszor ért úgy véget, hogy az orvosi stáb pofonjaitól ébrednek és azt kérdezik, hogy „Mi a fene történt, miért kapcsolatátok le a villanyt?!”.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41



Szólj hozzá