Ben Askren megmutatta, hogy kell kezelni egy vereséget
MMA

Ben Askren megmutatta, hogy kell kezelni egy vereséget


Az 5 másodperc alatt kiütött bunyós Ariel Helwani műsorában vendégeskedett, és ahogy kezeli a szituációt, az tanítani való.

Jorge Masvidal minden idők leggyorsabb UFC-s KO-jával végzett Ben Askrennel a UFC 239-en. Ez volt Ben első veresége. Hallgassuk meg, miket mondott Ariel Helwaninak a történelmi jelentőségű KO-ról, Masvidalról, és úgy az egész "élményről", no meg persze a jövőre vonatkozó terveiről:

Helwani: először is, hogy vagy?

Askren: -Tudod mit, a szombat éjszaka (ottani idő szerint ekkor volt a meccs) nem volt túl megrázó. Van pár pillanat, ami kiesett, a meccs után nem emlékeztem a térdesre, csak arra, hogy ott voltam vele a ketrecben. Nincsenek fájdalmaim, az arcom se fáj, csak hát szar, hogy basszus, kikaptam Jorge Masvidaltól. Hogyan? Milyen gyorsan? Hát, azt tudtam, hogy gyorsan, mert nem volt izomlázam és meg sem izzadtam, aztán a kórházban mondták, hogy rekord idő alatt kaptam ki.

Helwani: gondoltad volna a bunyó előtt, hogy hasonló módon kezdődik el a meccs?

-Askren: Fel voltam készülve a térdesekre. Számítottam arra, hogy valami őrültséget fog csinálni azonnal. Till ellen is ugyanezt csinálta, kiszaladt a sarkából, és tökön rúgta. Egyáltalán nem szeretem Masvidalt, de ez egy rendkívül jó repülő térdes volt. Darren Till azt írta, szerencsétlen voltam, de szerintem ez nem igaz. Ez nem szerencse kérdése volt. 100-ból 100-szo nyilván nem történt volna meg, de egy ilyen repülő térdeshez nagyon ügyesnek kell lenni. Soha életemben nem találtak el kőkeményen, se edzésen, se meccsen, egyszer sem voltam a padlón. Azt hittem, kemény fából faragták a fejem, és nyilván nagy térdest kaptam, de az élet rám cáfolt.

Érzed úgy, hogy te csináltál valamit rosszul?

-Logikus lenne igent mondani, de az az igazság, hogy 19-szer voltam már a ketrecben, és ezt a technika 19-ből 19-szer működött. Egyszer sem hagyott cserben. Most, hogy mégis cserben hagyott egyszer, nem mondhatom rá, hogy rossz technika. Eltaláltak, nagyon keményen, ez persze hiba, de megesik az ilyesmi. Írták nekem, hogy ne figyeljek oda a rosszakarókra, de őszintén úgy gondolom, hogy megérdemeltem, amit kaptam. Majdnem egy évtizeden át nyomtam a tash talk-ot mindenkinek, és sosem én húztam a rövidebbet. Szóval ja, ez már rég kijárt nekem.

Ami pedig a térdes utáni ütéseket illeti, nem néztem őket vissza, nem is nagyon érdekel. Megesik az ileysmi, tudtam, mire vállalkozom. A meccs előtt próbáltam szekálni őt, hogy elfogadja a kihívásomat, és hogy a bőre úgyhogy gondolom ebben a szituációban ez érthető lépés volt. Masvidalból amúgy is kinéztem volna, hogy ha kiüt, akkor valószínűleg bevisz még egy-két extra támadást.

Változtatsz-e az edzéseiden ezek után?

-Nem hiszem, hogy kellene. Ez volt az első, hogy bekaptam egy ilyet, nem a sokadik eset, hogy el kelljen gondolkodnom rajta. Nem 3 meneten keresztül domináltak. Egy ütés volt, ami betalált. ilyen az MMA, megtörténik az ilyesmi, nagyon jó edzőtáboron vagyok túl.Továbbra is nyomod majd a trash talkot? Mennyire változtatott meg téged ez a mérkőzés?

-Még szép! Minden marad a régiben. A leghülyébb dolog, amit Masvidal szajkózott, hogy megérdemeltem mindent, amiért trash talk-oltam. Nézd, ha semmit sem mondtam volna, akkor egy: nem kaptam volna meg a meccset, kettő: akkor nem próbált volna kiütni? Trash talk nélkül is ugyanúgy ki akart volna ütni a ketrecben, mint anélkül. Szóval ez egy elég nagy marhaság részéről. Jól hangzik, meg minden, de valójában hülyeség.

Folytatod a bunyó karriered?

-Igen, de még nem nagyon tudom, mi legyen az új cél. Masvidal az én választásom volt, ő volt az egyenes út a címig. Én csináltam meg a hype-ot, pont oda kerültem, ahol lenni szerettem volna. Mindent egy lapra tettem fel. Most minden megváltozott. Sokáig nem edzhetek majd, így lesz egy kis időm kitalálni, merre tovább.

Mennyire zavar, hogy pont tőle kaptál ki?

-Zavar, persze. De mit csináljak, sírjak? Kérjek visszavágót? Nem érdemlem meg, 5 mp alatt kiütöttek. Ban, amikor nyersz és van, amikor veszítesz. Ezt el kell fogadni.

Hallottad, miket mondott a meccs után?

-Nem hallgattam meg direkt, mert biztos irritálna, amit mond.

Hát igen. Valahogy így kell kijönni győztesen egy vesztes szituációból.


Szólj hozzá