Bátorság: Cyborg elleni visszavágóért lobbizik Holly Holm
MMA

Bátorság: Cyborg elleni visszavágóért lobbizik Holly Holm


A legtöbben kerülik Cyborgot, mint a forró kását. Holly más tészta.

Cris Cyborgot senkinek sem kell bemutatni. Csaknem minden női harcos tart tőle, de még a férfiak nagy százaléka is átmenne az utca másik oldalára, ha meglátná szembe jönni este. A sokáig legjobbnak hitt női MMA-s harcos, Ronda Rousey visszavonult, amikor Cyborgot leigazolta a UFC (oké, valószínűleg ennek semmi köze ahhoz, hogy Rousey kisasszony nem hivatalosan visszavonult, de szerintem nem lenne butaság párhuzamot vonni), a világ legnagyobb MMA-s promóciós szervezete alig talál ellenfelet neki, Holly Holm pedig nem elég, hogy 5 mentet letolt ellene (ezzel világrekorder lett), de még repetát is kér.
“Nagyon szeretnék egy visszavágót" – mondta Holly a The MMA Hour-ban nemrég.

Azt is megtudtuk, hogy a meccsvideót (a UFC 219-en mérkőzött meg Cyborggal, 2017. december 30-án) mind a mai napig nem nézte meg, mondjuk ezt ő sosem szokta "elsietni".
“Majd visszanézem a meccset, de azt tudom, hogy voltak jó pillanataim nekem is, nem csak neki. Úgy érzem, eltaláltam párszor, és a klincsben sem voltam olyan rossz ellene."

Meccsük óta Cyborg megverte Holm csapattársát is, Yana Kunitskayát, ezt a meccset Holm is nézte, és nem látta esélytelennek Yanát, persze a meccs végét leszámítva.
“Mind tudjuk, hogy Cyborg erőseket üt, és nagyon agresszíven bunyózik. Szerintem voltak Yanának is jó pillanatai ellene, hiszen azért le tudta vinni a földre, ő tudott felül maradni, és még a hátát is elkapta Cyborgnak. Sokat tanult ebből a meccsből, a javára válik majd a jövőben."

Holm nyáron szeretne visszatérni, de még mindig nem döntötte el, hogy Cyborg súlycsoportjában (pehelysúly), vagy harmatsúlyban folytatja-e. Akarja a visszavágót, mert úgy gondolja, van némi keresnivalója Cris ellen, de most úgy gondolja, hogy a rematch előtt mással bunyózik egyet.
“Még nem tudom, melyik súlycsoportban lesz a következő meccsem, de szerintem harmatsúlyban. Gyakran gondolok a meccseimre, és a vereségeket mindig meg akarom bosszulni. Tudom, hogy Cris a legjobb, de én szeretem a kihívásokat, és tudom, hogy képes vagyok mindenre.”

Arra a kérdésre, hogy min javítana a visszavágón, Holm semmitmondóan nyilatkozott:
“Vannak pár alap dolgok, amelyeket jobban kellett volna erőltetnem és kontrollálnom. De minden bunyó más. Ha összejönne a visszavágó, más lenne, mint az első meccs. De vannak bizonyos dolgok, amelyekben szeretnék fejlődni.”

Szerintetek hogyan lehetne megverni Cyborgot? De inkább azt kérdezem, hogy ki lenne képes rá? Persze Stipe Miocic-en kívül.


Szólj hozzá