Az USADA elkezdte tesztelni Brock Lesnart, leghamarabb januárban bunyózhat
MMA

Az USADA elkezdte tesztelni Brock Lesnart, leghamarabb januárban bunyózhat


Az ex-nehézsúlyú UFC-bajnok pankrátor hivatalosan is visszatért, július 3-ától bármelyik pillanatban doppingellenőrök kopoghatnak az ajtatjánál – erősítette meg a hírt egy USADA szakember az MMAFighting-nak.

Mivel eltiltását – amit a Mark Hunt elleni meccs környékén kapott – nem töltötte le, hiszen visszavonult a versenyzéstől, ez január 7-éig tart, tehát január 8-án akár már bunyózhat is, hacsak újra nem találnak a szervezetében valami nem odaillőt.

 

Ha ez összejön, akkor ez lesz az egyik legnagyobb meccs a UFC történelmében.

Cormier érdemeit nem hiszem, hogy ebben az időpontban részleteznemk kéne, de Lesnart nem biztos, hogy mindenki ismeri. Az óriási hegyomlás 2007-ben váltott át először MMA-ra pankrációból, első meccse mindössze 1 perc 9 másodpercig tartott, egy elismert judóst, Kim Min-soo-t hatástalanított egész effektíven, bemutatva brutális erejét. A meccs UFC-szerződést ért, Brock első ellenfele Frank Mir volt, akitől majdnem olyan gyorsan kapott ki, mint amilyen gyorsan első meccsét megnyerte.

Követkeő ellenfele a szintén híres Heath Herring volt, aztán jött Randy Couture, egyikőjük sem bírta legyőzni a pankrátort, aki Couture-től elhalászta a nehézsúlyú címet.Brocknak ezek után meg kellett védenie a címét – első kihívója korábbi legyőzője, Frank Mir lett. Epikus meccsen vett revansot brutális ground-and-pound-dal Lesnar, a gála pedig mind a mai napig a 3. legnézettebb gála a UFC történelmében (a második a UFC 196 McGregor vs. Diaz, az első pedig a UFC 202 Diaz vs. McGregor).Conorral ellentétben Brock sikeresen megvédte címét Shane Carwin ellen 2010-ben, ez a meccs az én szememben az egyik, ha nem a legepikusabb MMA meccs, hiszen Carwin már félholtra verte Lesnart, aki szó szerint csodával határos módon túlélte az eszetlen csépelést (hogy ma mit kapna a bíró, amiért nem szüntette be a meccset, abba bele se merek gondolni), a következő menetben fordítani tudott, és egy karháromszög fojtással elvette Carwintól a győzelmet.

Mindenképp nézzétek meg, ha még nem láttátok, bár sajnos már lelőttem a poént. De még így is nagy lesz az élmény, megígérem. Segítek:Ezek után két csúnya vereség jött, először Cain Velasquez, majd Alistair Overeem kezei által (mindkettő TKO), Lesnar pedig visszavonulót fújt, mivel egy ideje súlyos betegséggel küszködött, ami sajnos belerondítot karrierjének legszebb éveibe.

Lesnar 5 évvel később visszatért, és kipontozta Mark Huntot élete legszarabb meccsén (a győzelmet később átváltoztatták no contestre az elbukott doppingteszt miatt).

Ennyit a történelemóráról, hiszen jelen pillanatban is történelem íródik, január 12-én (ez egy szombati nap) akár már láthatjuk is a Daniel Cormier vs. Brock Lesnar superfightot.

Can't...

Wait!

 


Szólj hozzá