Az Israel Adesanya vs. Alex Pereira félnehézsúlyú címmeccs lehet a UFC 300 főmeccse?
MMA

Az Israel Adesanya vs. Alex Pereira félnehézsúlyú címmeccs lehet a UFC 300 főmeccse?


A UFC jubileumi gálája, a UFC 300 még mindig főmeccs nélkül áll, és mindenki azon filózik, hogy vajon mi lesz Dana White nagy dobása, amitől majd mindenki eldobja az agyát.

Szóba került több mérkőzés is a találgatás során, például a Conor McGregor vs. Michael Chandler, de azzal az a baj, hogy nincs benne meg az a wow-faktor, amit Dana bácsi ígért. A mérkőzést ugyanis már több éve bejelentették, tehát nincs benne semmi újdonság.

Lehet, hogy rájöttünk a megoldásra.

Történt ugyanis, hogy Israel Adesanya az egyik Instagram-sztorijában posztolt egy képet a 300 című filmből, és sejtelmesen aláírta, hogy "az istenek biztos megőrültek", ami egyértelmű utalás arra, hogy a UFC 300-zon tér vissza:


Alex Pereira vs. Israel Adesanya a UFC 300 főmeccse? Meglehet!


Ezt ugyan még nem láttuk sehol, de nagyon adná magát a UFC 300-ra. Meg is magyarázzuk, miért gondoljuk így.

Izzy legutóbb kikapott középsúlyban Sean Stricklandtől, elvesztette bajnoki címét. Időközben legnagyobb vetélytársa, Alex Pereira otthagyta a középsúlyt, felment félnehézbe, ahol Jiri Procházka legyőzésével félnehézsúlyú, vagyis dupla súlycsoportos bajnok lett.

Mivel Pereira azért lett ilyen rövid idő alatt (csak 3 bunyót kellett nyernie egy bajnoki címmeccshez) bajnok a UFC-ben, mert az az Adesanya volt az aktuális bajnok, akit egy tök más sportban (kick-boxban) többször is legyőzött, Israel igazán visszakaphatná a kölcsönt, kivételezhetnének vele is azzal, hogy adnak neki egy címmeccset annak ellenére, hogy nem feltétlen érdemelte ki (Pereira is sokakat beelőzött ellene a múltja miatt, nem feltétlenül jogosan).

Ezzel dupla súlycsoportos bajnok lehetne Adesanya is, ami sokat adna hozzá az izgalmakhoz. Plusz, az Izzy vs. Pereira még mindig nem egy lejátszott meccs, annak ellenére sem, hogy The Last Stylebender legutóbb kegyetlenül kiütötte a brazilt.

Van még valami. Izzy nemrég azt mondta, sokat fog kihagyni, azzal marhult, hogy 2027-ig visszavonul. Később ezt cáfolta, de ez az üzenet még mindig benne él egyesek fejében, akik mondjuk nem hardcore MMA rajongók, sokak szemében ez egy nagy visszatérésnek számítana.

Végül, de nem utolsósorban, mivel két bajnoki címmeccs is van már a gálán, a főmeccsnek muszáj címmeccsnek lennie. Az Alex Pereira vs Israel Adesanya pedig az lenne.

Szóval ezek miatt ebben a mérkőzésben már benne lenne az a bizonyos wow-faktor, ami a Conor vs. Chandlerben nincs meg.

Mit gondolsz, igazunk lehet? Igazunk lesz? Te milyen mérkőzést tennél be a UFC 300 főmeccsére?


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá