Az évtized legjobb MMA meccse a UFC-ben a TOTALDAMAGE szerint
MMA

Az évtized legjobb MMA meccse a UFC-ben a TOTALDAMAGE szerint


A 2020-as év beköszöntével nem csak egy év, hanem egy egész évtized zárult le az életünkben. Visszatekintettünk az elmúlt 10 évre, összedugtuk a szűk körű csapatunkkal a fejünket, és nekiugrottunk a lehetetlennek: eldönteni, melyik volt az elmúlt évtized legjobb MMA meccse.

Jöjjenek először a személyes jelöltek, aztán a cikk végén győztest avatunk, amennyiben lesz győztes (ha mindenki más meccsre szavaz, akkor nem). Igazából a címben hozzátettem, hogy a UFC-ben, de feleslegesen, hiszen úgyis mindenkinek ez a promóció a kedvence, és mindenki ebből mazsolázott amúgy is.

td_ska, azaz S. Kovács Ádám: Conor McGregor vs. Nate Diaz 2

Ádámnak először úgy tettem fel a kérdést, hogy mi volt a legjobb bunyó az évtizedben, de aztán változtattam. Mint mindenkitől, inkább tőle is ezt kérdeztem:

"Melyik az a bunyó az elmúlt évtizedből a UFC-ben, ami a legközelebb áll a szívedhez?"

Erre természetesen már másfajta válasz jött, és úgy gondolom, ez így is van jól. Mivel mindenkinek csak egy voksa lehet, ezért csak a végső választ árulom el nektek is (Conor McGregor vs. Nate Diaz 2). A mérkőzést kár is lenne részletezni, hiszen már mindenki ismeri a részleteket. Röviden: Conor másodjára is nekiment Diaz-nak váltósúlyban, és egy irdatlan jó meccsen visszavágott a stocktoninak. 5 menten keresztül csépelték egymást. Drámai volt, nem lehetett kibírni ülve. Ráadásul élőben közvetítette ezt a mérkőzést Ádám a Sport TV-n, emiatt is lett neki ennyire emlékezetes.td_axl, avagy Szakál Joe: Lawler vs MacDonald 2

Annál nagyobb vérfürdőt egyszerűen lehetetlen rendezni, mint amekkorát ez a két ember rendezett. Két VADÁLLAT bunyóját láthattuk, egyszerűen felfoghatatlan, mennyi sérülést szedtek be, de mentek előre, mint egy gép. Mindketten nagy bajban voltak a meccsen, amelynek egyik fénypontja volt, amikor Lawler egy köpéssel fél liter vérrel festette be az Octagon közepét az egyik menet végén. A darát végül MacDonald adta fel. Természetesen mindketten a kórházban kötöttek ki (kis híján a hullaházban), és nem is volt kérdés, hogy kié a Fight of the Night, azt követően a Fight of the Year, és most a Fight of the Decade díj (axl szerint persze, de ezzel sokan vannak ugyanígy).td_emree: Jon Jones vs. Alexander Gustafsson 1

Hát igen. Ezt a meccset talán kevesen ismerik azok közül, akiket Conor McGregor vonzott be az MMA világába, mert viszonylag rég történt, szám szerint 2013-ban. Igazi adok-kapok bunyó alakult ki kettejük között, Jones nyerte a bunyót egyhangú pontozással, ami gyakorlatilag minden volt, csak egyhangú nem. Azóta sem került senki még csak a közelébe sem annak, hogy ennyire megagyalja Jones-t. Még Thiago Santos, és maga Alexander Gustafsson sem (aki másodjára is nekiment Jones-nak, de ezúttal tényleg simán kikapott).td_lackoo: Justin Gaethje vs. Michael Johnson

Hűha. Lackoo jelöltje annyira durván jó (nem mintha az előzőek nem lettek volna azok), hogy még az én véleményemet is majdnem megváltoztatta. Ha a Conor-Diaz 2-re azt mondtam, nem lehetett ülve megnézni, akkor erre azt mondom, hogy üvöltözés nélkül nem lehetett megnézni. Gaethje ugyanis az évtized egyik legnagyobb comeback-jét mutatta be, konkrétan félholtra lett verve, a szíve vitte már csak előre. Végül ő TKO-zta Johnson-t, aztán felugrott a ketrec tetejére, és nyomott egy hátraszaltót, majd kitört örömkönnyekben.

Igazi happy end volt ez, hiszen ez volt a debütálása a promócióban a WSOF egykori bajnokaként, és mert MJ igazi paraszt módjára viselkedett vele, mint újonccal. Az évtized egyik legjobb meccse, nem vitás.td_stryder: Brock Lesnar vs. Shane Carwin

Úgy éreztem illőnek, hogy magamat hagyom utolsónak. És fogadjunk, hogy erre az ég világon senki sem számított. Elérkeztünk 2010-hez, időrendben a legrégebbi mérkőzéshez. Amitől egy életre megszerettem az MMA-t, ezért nem is jöhetett más meccs szóba arra a kérdésre, melyik mérkőzés áll a legközelebb a szívemhez.

Brock Lesnar 5-1-es mérleggel, a UFC elismert Undisputed nehézsúlyú bajnokaként fogadta a veretlen (12-0, 12 idő előtti finis) Shane Carwin-t az Octagonban. Carwin szó szerint lemészárolta őt, olyannyira, hogy a gép előtt ülve már kezdtem ideges lenni, amiért nem állították le a bunyót. Aztán megtörtént a csoda. Lesnar a harmadik menetben szétvert fejjel kikerülte Carwin ütését, levitte őt a földre, és fojtással megnyerte a mérkőzést. Quake-es haverommal néztük együtt (shoutout to hp_zolee!) MSN-en kommunikálva, és mindketten üvöltöztünk, annyira le voltunk nyűgözve.Ez azt jelenti, hogy ténylegesen nem tudtunk bajnokot kikiáltani, de talán nem is lehet,

Ki kell emelni még azt a tényt, hogy a UFC történelmében először egy félnehézsúlyú harcos kihívta a nehézsúlyú bajnokot, és meg is verte. Daniel Cormier hihetetlen tettéről van szó, aki Stipe Miocic-ot mattolta 2018-ban. Szintén ki kell emelni Conor McGregort, aki az elmúlt évtizedben szintén olyat tett, amit senki más a UFC addigi fennállásának 24 évében: egy időben lett két súlycsoport bajnoka, miután legyőzte Eddie Alvarez-t 2015-ben.

Tettét sokan le tudták utánozni (többek között DC is), és elmondható, hogy Conor divatot teremtett.

Kétségkívül ÓRIÁSIT ment az egész MMA az elmúlt évtizedben. Most már talán elmondhatjuk, hogy több embert hoz lázba, mint az ökölvívás. Boldogabbak nem is lehetnénk emiatt, még ha ez azt is jelenti, hogy egy underground műfajból mainstream műfaj lett.

De még mielőtt nagyon eltérnénk a tárgytól: nektek melyik meccs áll a legközelebb a szívetekhez az elmúlt évtizedből?

Ti is csak egy meccset mondhattok.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá