Arlovski: „Tai Tuivasa veszélyesebb, mint Struve vagy Albini.”
MMA

Arlovski: „Tai Tuivasa veszélyesebb, mint Struve vagy Albini.”


A UFC egykori nehézsúlyú bajnokát a hétvégi összecsapása előtt kapták mikrofonvégre!

Andrei Arlovski jelenleg két meccses győzelmi szériában van, ezt a jó sorozatot folytatná a UFC 225-ön, ahol azonban nem lesz könnyű dolga a promóció feltörekvő titánja, Tai Tuivasa ellen.

A „Pitbull” még 2016-ban került komoly lejtmenetbe, amikor a jelenlegi nehézsúlyú bajnok Stipe Miocic kiütötte, ezt pedig négy újabb vereség követte. Ezután többen is azt gondolták – nem alaptalanul –, hogy a fehérorosz harcos szögre akasztja a kesztyűt… Ám Arlovski másképp vélekedett és Stefan Struve, valamint Junior Albini ellen is pontozásos győzelmet aratott.

Arlovski tehát lendületben van, azonban veretlen ausztrál ellenfelét sem becsüli alá:
„Nagyon fiatal és erős harcos, szerintem veszélyesebb, mint Stefan Struve vagy Junior Albini. Nincs veszítenivalója, viszont rengeteget nyerhet ezen a meccsen. Ezt kell kihasználnom.”

A volt UFC bajnok egyértelműen nem a levegőbe beszél, Tuivasa valóban impozáns mérleggel áll: 7-0. Egyetlen mérkőzése sem tartott tovább az első menetnél és mindegyik kiütéssel ért véget. Nem csoda hát, hogy a „Bam Bam” becenevű harcos hype vonatát erőteljesen tolja a szervezet, üde színfolt a vénülő nehézsúlyú elitben.

Habár már 39 éves és borzalmasan üvegállú, a „Pitbull” nem gondolkozik még a visszavonuláson, sőt, újra a bajnoki öv közelébe szeretne kerülni, egy esetleges győzelemmel akár még ez is összejöhet.
„Száz százalék, még mindig jó vagyok és időm is van bőven. Csatlakozok a címmeccsre várókhoz. De egyszerre mindig csak egy lépésben gondolkodom. Kemény ellenfelem van, tartanom kell magamat a taktikához: Fent tartani a kezeket és elmozogni!”

Szerintem az „ifjú Mark Hunt” egyik komolyabb ütésének szele elég lesz ahhoz, hogy Arlovski lemondjon bajnoki álmairól…

Szerintetek berobban Tuivasa a nehézsúlyú Top 10-be vasárnap hajnalban?


Szólj hozzá