Anthony Joshuát összeeresztik Kubrat Pulevvel

Anthony Joshuát összeeresztik Kubrat Pulevvel


Durva kis bunyó lesz ez.Sokáig ment a találgatás, hogy ki legyen Anthony Joshua, a nehézsúlyú világbajnok ellenfele, miután a brit legyőzte Wladimir Klitschkót egy epikus meccsen, amiből azonnal klasszikus lett. Nemrég kiderült, hogy AJ a bolgár Pulevvel szűrheti össze a levet, 80 ezer néző előtt a Cardiff-i Principality stadionban, október 28-án.

Kubrat egy meccset veszített eddig el, pont az a Klitschko verte meg (hozzáteszem: KO-val), aki kikapott Joshuától TKO-val.

A két rivális nemrég egymás mellett pózolt, jelentősen felhype-olva a bokszrajongókat. Azzal, hogy Klitschko visszavonult, konkrétan átadta a stafétabotot Anthonynak, aki egyébként nagyon nem örült, hogy nem vívhat visszavágót az ukránnal. Pulev nagyon veszélyes még rá nézve is, de alig várja, hogy újra bokszolhasson ennyi néző előtt:
"Alig várom, hogy visszatérhessek a ringbe. Most végre megmutathatom, mit tanultam az előző meccsből. Tanultam a ravaszságról, meg arról, hogyan kell felülmúlni boksztudásban az ellenfelet. De ha háborúba kell mennem, ez sem gond, mert akkor háborúba megyek." – Anthony Joshua

Mint azt bizonyára tudjátok, Klitschko ugyan kikapott AJ-től, de előtte a padlóra küldte a későbbi bajnokot, ezt eddig senki sem tudta megtenni korábban, AJ minden meccsét kiütéssel nyerte, mérlege tehát makulátlan, sőt, inkább úgy fogalmazok, hogy álomba illő: 19-0, 19 KO.

A gálán még két világbajnoki címmeccs lesz, az egyiken Kal Yafai (22-0, 14 KO) védhet címet a japán (!) Sho Ishida (24-0, 13 KO) ellen. A másik – harmadik – címmeccsen, az ír olimpiai aranyérmes Katie Taylor csap össze Anahi Sanchez-zel, aki a WBA-nál birtokolt könnyűsúlyú címét próbálja majd megvédeni.


Szólj hozzá