Amerikai szupersztárral ütközik a magyar bunyós Budapesten!

Amerikai szupersztárral ütközik a magyar bunyós Budapesten!


A Bellator magyarországi rendezvényén az évszázad K.O.-jának alkotója, Raymond Daniels és a nagy hazai veterán, Győrfi Csaba méri össze tudását. A tűzijáték a ringben garantált.A tavaly szeptemberi TEK-gála keretében láttuk először magyar ringben bunyózni Raymond Danielst, de olyan, mintha ezer éve lett volna. Az amerikai harcművész elképesztően látványos stílusa tűzbe hozta a kick-box-rajongókat, komoly szurkolótábort szerzett a küzdősportok hazai szerelmesei között. Szerencsére nem kell már sokat várni az újabb találkozásra: áprilisban Daniels ismét Budapestre érkezik, hogy a Bellator hibrid kick-box-MMA gáláján kápráztasson el minket.

Ez akkor is fantasztikus, ha a tavaly őszi találkáról keserédes emlékeket őrzünk: bár Daniels valóban a világ leglátványosabb állóbunyósa, és nálunk is folyamatosan villogott a ringben, meccsén magyar kick-boxolót vert meg. Benedek Zsolt, bár hősiesen küzdött, és végig űzte a ringben az amerikait, végül pontozásos vereséget szenvedett. Ebben nincs semmi szégyellnivaló, más bunyós Danielstől kapta meg az évszázad K.O.-ját:Az amerikai itteni lelkes fogadtatása viszont nagyjából el is döntötte: Magyarország megkapja a lehetőséget, hogy első adandó alkalommal kiegyenlítse a számlát. Az alkalom április 14-én, a Papp László Budapest Sportarénában jön el, a feladatra pedig a Bellator szervezői a hazai kick-box nagyvadját, Győrfi Csabát kérték fel. Nála jobbat aligha választhattak volna.Győrfi egész életét végigverekedte, és az esetek nagy többségében nem ő húzta a rövidebbet. Kilenc évesen dzsúdóval kezdte küzdősport karrierjét, és a tatamin eltöltött öt éve alatt volt országos bajnok és a válogatott keret tagja is. A nagy szerelem aztán tizenöt éves korában köszöntött be az életébe, könyökösök, térdesek és klincsek formájában. Akkor ment le először thai boksz-edzésre Győrfi, és onnan nem is volt megállás: csakhamar kétszeres thai boksz országos bajnoknak és kétszeres amatőr kick-box Európa-bajnoknak mondhatta magát, elnyerte a WAKO kick-box országos bajnoki címét, volt K-1 Max tornagyőztes, tavaly nyáron pedig bezsebelte a WKF nemzetközi bajnoki övét is.

Hogy Danielsre Győrfi nem mond nemet, az borítékolható volt, máskülönben viszont akárki ellen nem is lehet a magyart a ringbe csalogatni. Győrfi az elmúlt öt évben háromszor küzdött, mostanában inkább edzőként alkot, klubjában napi 8-9 foglalkozást tart a tanítványainak, akik ezt rendre bajnoki címekkel hálálják meg. A bunyós most, a nagy presztízsű ellenfél miatt kevesebb edzést tart, és többet edz maga – épp egy kemény horvátországi felkészülésen van túl.

Bár Győrfi kick-boxolóként is majd’ mindent látott már, a trénerkedés csak még jobban elmélyítette a tapasztalatát, hiszen amikor tanít, más szemmel nézi a meccseket és az ellenfeleket is, így ma már jóval több mindent meglát, mint amikor csak küzdött. A tapasztalatoknak pedig az utolsó morzsájára is szüksége lesz a trükkös Daniels ellen, de abban is biztosak lehetünk, hogy Győrfi nem a túlélésre hajt majd, hanem egyértelműen a kiütésre, hiszen világéletében ez volt a stílusa. Hogy mit vár a küzdelemtől, azt így foglalta össze:

„Egy ilyen magas és ilyen rúgótechnikájú emberrel messziről nem lehet mit kezdeni, őt közelről, nyomás alatt tartva lehet megverni. Úgy is készülök, hogy végérvényesen az én kezem emeljék a magasba – akár pontozással, akár K.O.-val!”

Hogy a két veterán közül ki jár sikerrel, az kiderül április 14-én, a Bellator: Budapesten, a Papp László Budapest Sportarénában!

A Bellator gálájára jegyek a Broadway jegyirodákban és a helyszínen válthatók, valamint a TDMG Store-ban. A belépőből hat verzió van, a 4.990 forintos alapjegytől az 59.990 forintos full extrásig.

bellator.hu / Totaldamage Magazin / broadway.huTámogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá