Alsóházi durvulás és egyéb állatságok
MMA

Alsóházi durvulás és egyéb állatságok


Itt a nyár és a meleg, az ember csak akkor nyitja ki a száját, ha hányni kell (via Hofi). A hőguta mellett szédülést nyomokban a Yair Rodriguez vs Alex Caceres fordulatszáma okozhatott.A TOTALDAMAGE csapat egy része nyári szabadságát tölti, így most egy rövid és velős összefoglalóra futja. td_skovax azonban td_hriczuakos és td_emree mellett viszi a boltot, így ma este 21:45-től az ő tolmácsolásában nézhetitek vissza az UFC Fight Night 92: Yair Rodriguez and Alex Caceres main card bunyókat. Itt meg az én szubjektív, tengerparti, pontleszarom a világot gála összefoglalóm jön. Akkor csobbanjunk.

Az UFN 92: Yair Rodriguez vs Alex Caceres megadta azt, amit az UFC és a fanok vártak tőle. Tegnap azt írtam, hogy az ilyen köztes, időközi bulik kisebb nevekkel érdekesebb meccseket hoznak olykor, mint a nagyágyús dörgésekre belőtt megagálák. Ugyan voltak a gála közepén altatós meccsek, de ezt leszámítva pörgés volt. Az UFC meg ebből a szempontból biztosra ment, a Rodriguez vs Caceres főmeccs hozta a kötelezőt.

pantera-caceres2

Jöttek a srácok a repülős, pörgős rúgásaikkal, folyamatos munkával, szédülésközeli tempóval. Hol Pantera Rodriguez, hol Bruce Leeroy Caceres pillanata jött el, de végveszélybe egyik srác sem sodorta sem ellenfelét, sem magát. Pantera brutál mennyiségű rúgást küldött az elsőben, de mégis egy jobbosa ment át igazán Caceres-en. A másodikban Caceres ütései találtak inkább, kereste a clinchet, de Pantera könnyedén rázta le ezeket. A harmadikban és ötödikben Caceres megmutatta, hogy egy top bunyós hogy tudná legyőzni Panterat: földön. Volt némi GnP-ja és földpillanata mikrofon Bruce-nak, de nem tudta azt megfelelően kihasználni, hogy komolyabb kárt tegyen ellenfelében. Végül megosztott pontozással Rodriguez vitte a meccset. Az a pontozó, aki 49-46-ra adta Caseres-nek a meccset, az legyen oly kedves ma este sünt rottyantani és elfelejteni ezt a munkát. Summázva: mindkét pehelysúlyú srác izgalmas és szórakoztató bunyót hoz, de a top bunyósok a súlycsoportban kegyetlenül megerőszakolnák őket szellős védekezésükön keresztül. Ha Caceres az elmúlt években ezen nem tudta/akarta foltozni, akkor már nem is fogja, ezért megmarad az ilyen hakniszintű üde színfoltnak bajnoki álmok nélkül. Rodriguez azonban 23 évével nincs lekésve ebből a szempontból semmiről, sőt, a mexikói piacra komolyan számolhat vele az UFC. A birkót és a pontosabb durrogtatásokat ha felhozza, akkor 2-3 éven belül Caceres formákat eszik majd reggelire.

bermudez_jason

Ha már Caceres nem változik, akkor Dennis Bermudez sem fog feltétlenül. Dennis olyan Dennis-es volt hajnalban, agresszíven tolta a melót, földön dominált, ebből meg csak akkor zökkent ki kissé, mikor Rony Jason a másodikban vagy leütötte, vagy a harmadikban majdnem szubolta. Cserébe Bermudez felszántotta Rony homlokát, hogy szökjön kicsit a málna. Kicsit érzékenyebb lelkivilágú helyeken állítottak le már meccset ilyen fröcsögés miatt, de Rony fejét lekezelték, Dennis meg a maga megszokott tökös mivoltában hozta a meccset pontozással. Nem lesz ő top elit bunyós, de talán nem is kell lennie, minden meccsén alázattal hozza a fullkemény farbát bárki ellen. Ettől függetlenül a meccs után kihívta Frankie Edgart, ráadásul a New Yorkban debütáló UFC gálára. És nem röhögte el magát…mindegy, egy próbát azért megért.

Thales Leites egy időre talán megmenekült az ismételt UFC kirúgástól azzal, hogy szubolta a harmadikban Cris Camozzit. Santiago Ponzinibbio meg hiába nyomott és ütött, mint a bivaly, Zak Cummings betonállal élt túl, de a pontozásos vereséget nem kerülhette el Santiago ellen. Court McGee meg jó srác, meg tudom, hogy otthon bunyózott, de ezt a meccset nem ő nyerte Dominique Steele ellen. Még ha a pontozók így is látták (a 30-27 faszkorbis ismét). És hogy a pontozók munkája zsák fost érjen hajnalban, az a Swanson vs Kawajiri meccsel kezdte az érlelődést. Ezt a párosítást vártam, mindkét harcost nagyon szeretem, így részlehajlóan sem nagyon tudom értékelni a látottakat, de Kawajiri tisztán nyerte szerintem az első menetet, így a 30-27-es Swanson pontozás kapcsán már ráncoltam a homlokom a további meccseket féltve. Amúgy rohadt jó bunyót hoztak, respect. A durvulós részt ezúttal Marcin Tybura, David Teymur és Teruto Ishihara biztosította, KO és TKO vihart hoztak a prelim meccsek egymásutániságában.Este irány a Sport 1 TV elé visszanézni a meccseket, a Transformerst és a Kontrollt már elégszer láttátok.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá