Alexander Volkanovski nem tudja teljesen kinyújtani a bal karját, így is megverte Rodriguezt
MMA

Alexander Volkanovski nem tudja teljesen kinyújtani a bal karját, így is megverte Rodriguezt


Alexander Volkanovski a UFC 290-en védte meg pehelysúlyú bajnoki címét az ideiglenes pehelysúlyú bajnoktól, Yair Rodrigueztől, akit a harmadik menetben finiselt TKO-val.

A mérkőzés után „The Great" elmondta, hogy műtétre lenne szüksége ez után, mert a bal könyökében van egy letört csontdarab, ami miatt nem tudja teljesen kinyújtani a karját. Mielőtt azonban továbbmennénk, gondolkodjunk el ezen egy pillanatra.

Ez ugyan nem azt jelenti, hogy a bal karja teljesen harcképtelen, de azt valószínűleg igen, hogy teljes erővel nem tud ütni vele, illetve nem tudja kihasználni a teljes ütőtávját. És még ennek ellenére is ő volt a P4P lista vezetője Jon Jones visszatéréséig – bár az nem derült ki, pontosan mikor szerezte a sérülést: lehet, hogy a mostani edzőtábor közben, de az is lehet, hogy már évek óta bajlódik vele.

Mindenesetre Alexander ezt a sérülést mielőbb rendbe szeretné hozni egy „kisebb" műtéttel, és még idén visszatérne az Octagonba.

Két lehetőség van. Vagy címet véd a legújabb feltörekvő sztár, Ilia Topuria ellen, vagy megpróbál könnyűsúlyú címet szerezni egy visszavágón Islam Makhachev ellenében.

Dana White azt mondta, Alexander annyit letett már az asztalra, hogy azt csinálhat, amit akar, a UFC teljesíteni fogja minden kérését.

Azt már tudjuk, hogy Charles Oliveira nem kész még kiállni Islam ellen októberben. Hogy miért nem, azt nem részletezte, de a dagesztáni elvileg ebben a hónapban véd majd címet Abu Dhabiban, a UFC 294-en, amelynek jelenleg egy előre bejelentett mérkőzése sincs még.

Volknak valószínűleg 6-8 hét pihenésre lesz szüksége a műtét után, szóval ő októberre bevetésre kész lesz.

Borítókép: Getty Images

Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá