Alex Pereira történelmet írt, kiütötte Jirit, dupla súlycsoportos bajnok lett!
MMA

Alex Pereira történelmet írt, kiütötte Jirit, dupla súlycsoportos bajnok lett!


A UFC 295 főmeccsén csapott össze a félnehézsúlyú bajnoki címért Alex Pereira és a súlycsoport korábbi bajnoka, Jiri Procházka.

Alex Pereira lábrúgással a földre küldte Procházkát, aki uralta az Octagon közepét. Jiri lába már két perc után szét lett rúgva.

A cseh megpróbálta levinni a brazilt, aki guillotine-be fogta. Elég szoros volt, de Jiri kiszabadult, aztán összehozta a takedownt, így az ő pillanatai következhettek. Pereira jól védekezett, pár ütést kapott csak be, és a végén fel is tudott állni, ami nagy szó.

A másodikban pár kemény Pereira-féle lábrúgást követően igazi tűzijátékot láthattunk, keményen megsorozták egymást, mindketten találtak. Jiri megindított egy támadást, be is talált egy ütéssel, Alexnek hátrálnia kellett, azonban a meglátta a lehetőséget, megelőzte, és egy jobb-bal horog kombóval a földre küldte a Cseh Szamurájt, aki nyomott egy hátrabukfencet.

Jiri átölelte Pereirát, hogy ne sorozhassa meg szabadon, azonban a GLORY dupla súlycsoportos bajnoka könyökösökkel támadta és lebirkózta a földre, a mérkőzésvezető érzésem szerint túl korán beszüntette a mérkőzést, pedig Jiri még bőven magánál volt:

Early stoppage ide vagy oda, Alex nagyon szépen betalált kétszer is Jirinek, akinek nem szabadott volna így benéznie ezt a horgot, főleg úgy, hogy köztudottan ez Pereira legnagyobb fegyvere. Ezek után nem is kérdés, Alex Pereira minden idők egyik legjobb küzdősportolója, a GLORY után a UFC-ben is dupla súlycsoportos bajnok lett. Ő a kilencedik a UFC történelmében, aki ezt meg tudta tenni.

A mérkőzés utáni interjúknál a UFC újdonsült dupla súlycsoportos bajnoka kihívta Israel Adesanyát, aki legutóbb azt nyilatkozta, 2027-ig szeretne pihenni – Alex úgy gondolja, ez nem jó ötlet és szeretné félnehézsúlyú bajnokként fogadni Izzyt.
„Van egy ember, aki azt mondta, hogy csak egy kocsmatöltelék leszek és ezzel nagyon durván motivált. Neki köszönhetem, hogy tényleg nem lettem egy kocsmatöltelék, Israel Adesanyának. Mivel ő is megmentett, most szeretném én is megmenteni őt, óriási tehetség, kár lenne ezt ilyen sok pihenéssel elpazarolni."

A nézők között ott volt Jamahal Hill is, akinek nem tetszett, hogy Pereira Israelt hívta ki, és közben Joe Rogan is mondta, hogy mindenképp Hill lesz a következő ellenfele, hiszen neki ugyanúgy sérülés miatt kellett leadni az övet, mint Procházkának. Poatan erre azt felelte, szeretne aktív bajnok lenni, nem tudja, Hillnek mennyi idő kell még a felépüléshez, de kész kiállni vele is.

Jiri nem állt neki panaszkodni a leállítás miatt, elismerte, hogy Alex jól megfogta, de a teste még működött, mert egy igazi harcos. Megígérte, hogy tanulni fog ebből a vereségből – amit megköszönt Alexnek –, és erősebben tér majd vissza nex time. Rettenetesen szimpatikus nyilatkozat, le a kalappal. És hogy mi a tanulság? Nem. Támadunk. Leengedett. Fedezékkel. Nem véletlenül tanítják a küzdősportolóknak, hogy ha ütünk, azzal a kézzel, ami szabad, mindneképp védenünk kell magunkat. Jiri ezt nem tette meg, jól rá is fizetett.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá