Alex Emelianenko tovább tarol, Horiguchi szárnyal a UFC-t hátrahagyva

Alex Emelianenko tovább tarol, Horiguchi szárnyal a UFC-t hátrahagyva


Tegnap este / ma reggel jött pár izgalmas MMA rendezvény a nagyvilágban pár érdekes meccsel, naná.Egyre nagyobb buzz követi a böriből nemrégiben szabadult Alex Emelianenko sikereit a ketrecben. A barátnője elleni szekszuális zaklatás miatt 2015-ben elítélt, majd meglepő módon (annyira azért nem) 2016-ban már szabaduló Emelianenko zsinórban negyedik MMA meccsét nyerte tegnap. Ezúttal az ellen a Gabriel Gonzaga ellen, aki kétszer futott neki a UFC karriernek, egyszer az arany közelébe is kerül, miután brutálisan kivégezte Cro Cop-t. Ez persze nem ma volt, tegnap unalmas meccsen Alexen feküdt Gabriel közel két menetet, aztán mikor Emelianenko-nak módja volt, lerohanta és TKO-val altatta a brazilt. Négy győzelem, négy TKO az elmúlt két év mérlege az orosznak, akiről anno sokan úgy beszéltek, mint aki sokkal nagyobb tehetség, mint a bátyja, csak nem elég, hogy tróger, de még gerinctelen is. Most hogy így felszívta magát, akár a Bellator számára is érdekes lehet lassan Alex, kivéve, ha a csecsen Akhmat továbbra is jól megfizeti őt.

Emellett a RIZIN is hozott egy pofás rendezvényt ma, melyről két meccset emelnék ki.

Az első Kyoji Horiguchi kvázi címvédése a harmatsúlyban Ian McCall ellen. Pár éve még mindketten a UFC-ben tolták, Ian ott volt a harmatsúly megszületésénél a szervezetben, de borzasztó sérülékeny és peches volt, lassan de biztosan a partvonalra szorult. Kyoji meg megvert mindenkit a UFC-ben, kivéve a címmeccsen Mighty Mouse-t, ezután pedig szabad ügynékké válva inkább hazament a RIZIN-hez. Ott meg megnyerte a harmatsúlyú tornát, amiről McCall ismét balszerencsés úton maradt le, ma viszont egymás ellen mehettek, Kyoji-nak meg elég volt 9 másodperc, hogy leterítse McCall-t és tovább díszelegjen a keleti harmatsúly egyik patinás trónján.

Volt kevésbé szép momentuma is a RIZIN meccseinek. Daron Cruickshank, vagyis a szintén UFC-ből importált bunyós a második menetben kemény fejrúgással terítette le a korábbi Shotoo bajnok Koshi Matsumoto-t, aki után nyomban küldött egy "kabbeafaszomat ujjat is. Aztán nem győzött bocsánatot kérni instáján Daron.


Szólj hozzá