ADCC 2017: Gabi Garcia karfeszítéssel lett háromszoros bajnok
bJJ

ADCC 2017: Gabi Garcia karfeszítéssel lett háromszoros bajnok


Nagyjából egy percig tartott a döntő.

Gabi Garcia újabb világbajnoki éremmel gazdagodott, miután karfeszítéssel könnyedén legyőzte a 60+kg-os kategória döntőjében ellenfelét, Talita Nogueira-t, aki szintén versenyszerűen űzi az MMA-t és a BJJ-t is párhuzamban. Az még a közös bennük, hogy mindketten veretlenek MMA-ban, Talita nemrég átkerült a Bellatorhoz, ahol hátsó fojtással nyert.

Talitának 7 győzelme van 7 meccsből, 7 idő előtti kivégzéssel (3 karfeszítés, 2 TKO, 1 karháromszög fojtás, 1 hátsó fojtás), de brazil jitsuban semmi esélye sem volt Garcia ellen, aki vagy 30 kilóval nehezebb nála. Hogy legyen valami fogalmatok az erőfölényről, íme a páros 2014-es meccse, ami szintén erős Garcia-dominanciával ért véget:A főleg a Rizinben FF japán MMA-promócióban nyomuló Garcia 57 másodperces kivégzéssel kezdte a 2017-es ADCC versenyét, Amanda Santana lábfejét csavarta ki ennyi idő előtt. Ha van előfizetésetek a FloCombat-ra, akkor itt tudjátok megnézni a meccset.

Gabi az elődöntőben azt a Jessica Oliveirát semlegesítette, aki 2015-ben megverte őt, úgyhogy a mostani aranyérem duplán nagy jelentőséggel bír számára.Nem feltétlenül ide tartozik, de külön cikket talán már nem ér: a versenyen szerepelt többek között Renzo Gracie is, aki 50 évesen bizonyította, hogy a kor tényleg csak egy szám, ha valaki odafigyel a helyes életvitelre. Renzo pontozással legyőzte Sanae Kikutát egy superfight során.

A világbajnokság másik híres szereplője Marcus "Bucheca" Almeida, minden idők egyik legsikeresebb brazil jitsu versenyzője volt, aki nemrég kikapott Roger Gracie-től. Bár Bucheca az abszolút kategória elődöntőjében hátsó fojtással kikapott Felipe “Preguiça” Pena-tól, a +99 kilós kategóriában viszont aranyérmet nyert.

Congrats #F2WPRO Veteran and 2017 ADCC Champion Marcus Almeida Buchecha!

Közzétette: Seth Daniels – 2017. szeptember 24., vasárnap


Szólj hozzá