A UFC-vel szerződött le az ex-RIZIN bajnok, Manel Kape
MMA

A UFC-vel szerződött le az ex-RIZIN bajnok, Manel Kape


Manel Kape(15-4), a RIZIN volt légsúlyú bajnoka, szerződése lejárta után az UFC-vel írt alá, egyelőre négy mérkőzés erejéig. Mindez múlt héten történt, de időközben Cody Garbrandt bejelentette, hogy egy súlycsoporttal lejjebb tervezi tovább folytatni pályafutását. Manel kapva kapott a lehetőségen és rögtön jelezte is szándékát a Twitteren.

Kitaláltátok, azt szeretné, ha No Love lenne az első ellenfele a UFC égisze alatt. Először azt hittem, hogy ez hiú ábránd, hiszen nem szokás rögtön nagy nevekkel összepárosítani a szövetséghez frissen érkezett bunyósokat, de amikor megnéztem a ranglistát, meglepetten konstatáltam, hogy Cody a kilencedik helyen áll harmatsúlyban, meg nem is áll a legjobban a szénája az utóbbi időben. Ami azt jelenti, hogy egy másik súlycsoportban még lejjebb fog kezdeni.

Na meg ugye Manel Kape egy másik, még ha nem is a legismertebb, szövetség bajnoka. A végén még lehet is belőle valami. Egyébként Cody azt nyilatkozta, szeretne még egy meccset harmatsúlyban mielőtt leadná a kilókat.

Manel Kape akkor került fel a térképre, mikor a 2017-es RIZIN Grand Prix-n 71 másodperc alatt, egy fejrúgással kivégezte Erson Yamamoto-t. Utána következett a néhai UFC harcos Ian McCall, akit jó sok trash talk, meg egy kis pofozkodás után sikerült legyőznie. Akkor az orvosok állították le a mérkőzést a második menet után.

Az ezt követő jó néhány meccs vegyes eredményekkel zárult Kape számára, de végül egyenesbe hozta magát. Legutóbb egy régi vereséget bosszult meg Kai Asakura ellen, ezzel sikerült elnyernie a RIZIN övét is.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá