A UFC 246-on tér vissza Conor McGregor, Donald Cerrone ellen

A UFC 246-on tér vissza Conor McGregor, Donald Cerrone ellen


Végre valahára megtudtuk, mikor és ki ellen tér vissza a UFC legelső egyidejű dupla divíziós bajnoka, Conor McGregor (21-4). Az ír ellenfele Donald “Cowboy” Cerrone (36-13, 1 N-C) lesz, a felek megállapodtak egymással.

A súlycsoport váltósúly lesz, ami kissé meglepő, tekintve azt, hogy Conor pehelysúlyban és könnyűsúlyban volt az igazi, de hát ismerjük őt: a kihívásoknak él, minél nehezebb az ellenfél, annál jobb.

Nate Diaz ellen vállalt egyedül váltósúlyú bunyót eddig Conor, először kikapott fojtással, aztán nyert többségi döntéssel. Egyik mérkőzés sem volt gyalog galopp tehát, hogy enyhén fejezzem ki magam.

Az időpont: UFC 246, január 18-a. A helyszín: T-Mobile Arena, Las Vegas.

McGregor 208 októbere óta nem mérkőzött, ami nem olyan hű de nagy kihagyás, de azért már mindenki hiányolta az ex-bajnokot, akit fűvel-fával összehozott a média, és ő maga is fűt fát kihívott, illetve minden fűszál is kihívta őt, meg minden egyes fa a Föld bolygón.

A viszonylag késő visszatérés pár incidensnek (UFC 229 tömegverekedés, telefonösszetörés, kocsmai maflás, stb). és egy kéztörésnek is "köszönhető".

McGregor 2016 óta nem nyert meccset, bár azóta kevés alkalommal bunyózott, de közben dollármilliárdos lett, egy virágzó whiskey biszniszt (Proper Twelve) is nyélbe ütött időközben.

Sokan kételkedtek benne, hogy soha nem bunyózik már, mert nincs szüksége a pénzre, de Conor mindig is hangsúlyozta, hogy nem a pénzért csinálja ezt, hanem a kihívás és a versengés miatt.

Érdekesség, hogy Conor már októberben bejelentette, hogy január 18-án lesz a következő meccse, de mivel nagyon sokat kellett várni a bejelentésre, már kezdünk nem hinni ebben.

Cerrone a UFC rekordere: a legtöbb győzelme neki van, de jelenleg két mérkőzéses vereségszériában van. Ami persze semmit sem jelent. Brutálisan jó mérkőzés várható kettejük között.

Már össze is szólalkoztak korábban, a Conor zseniális beszédkészsége által legendássá vált (sokan kívülfől fújják) UFC 194 sajtótájékoztatón:Ekkor Conor még pehelysúlyban vitézkedett, Cerrone azt mondta neki, nagy hibát követ el, ha könnyűsúlyba merészkedik, mert ott túl nagyok és erősek számára az ellenfelek.

Ehhez képest az ír később világbajnok lett könnyűsúlyban, amit Cerrone sosem tudott elérni, sőt, még eggyel feljebb is bizonyított Nate Diaz ellen.

Ironikus.

KI NYER?!

Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41
Szólj hozzá