A UFC 217-re tervezték a Ferguson vs Nurmagomedov bunyót, de Khabib decemberig harcképtelen
MMA

A UFC 217-re tervezték a Ferguson vs Nurmagomedov bunyót, de Khabib decemberig harcképtelen


Nem a sorozatban 5 győzelmet magáénak tudó Kevin Lee volt a UFC első kiszemeltje, amikor Fergusonnak próbáltak ellenfelet találni.A szervezet először a régóta várt Ferguson (22-3) vs Nurmagomedov (24-0) párosítást szerette volna (újra) összehozni a közelgő UFC 217-es gálára, melynek a New York-i Madison Square Garden ad otthont november 4-én. Azonban az „Eagle” becenévre hallgató dagesztáni cecemberig harcképtelen több felmerülő indok miatt is. Közöttük szerepel kétségkívül a márciusi Fergusonnal való összecsapásuk előtti fogyasztásból adódó rosszullét is, amelyből még mai napig is lábadozik Nurmagomedov.


„Csakhogy tisztába tegyük a dolgokat, miközben próbáltuk összerakni a kártyákat az év hátralevő részére, tettünk egy ajánlatot Nurmagomedovnak is. Azt az információt kaptam, hogy Khabib nem lenne kész az általunk ajánlott időpontra és valószínűleg elérhetetlen lesz legalább decemberig. Ezek után Tony táncpartner nélkül maradt és így jött képbe Kevin Lee (16-2)” közölte Sean Shelby a UFC „matchmaker-e”

A könnyűsúlyú mezőny eléggé statikus  jelenleg, mert amíg Michael Johnson próbál visszaemlékezni a Justin Gaethjevel vívott óriási tűzijátékszerű csatájukra, addig pont az imént említett Gaethje Eddie Alverezal karöltve edzősködnek a The Ultimate Fighter (TUF) legújabb részében. Dustin Poirier-nek már van ellenfele Anthony Pettis személyében, Nate Diaz pedig valószínűleg a McGregor elleni összecsapásra élesítette magát. A könnyűsúlyú ranglistán a negyedik helyet elfoglaló Edson Barbosa pedig sérüléssel küszködik jelenleg.

Mivel az imént említett úriemberek egytől egyik a könnyűsúlyú mezőnyt erősítik így a két harcoson kívül (Nurmagomedov és Lee) senki nem volt elérhető a szervezet számára Tony ellen hozni.

Érdekes és egyben fura azonban, ha például Kevin Lee kikapott volna az utolsó összecsapásán Michael Chiesa-tól (14-3), akkor most a programon egy Ferguson vs Chiesa bunyó lett volna az ideiglenes könnyűsúlyú övért? Akárhogy is történt, azért valljuk be, hogy nagy duzzogva mindannyian várjuk ezt az egyébként nagyon színvonalasnak ígérkező küzdelmet Ferguson és Lee között, melyre jövő hétvégén, október 7-én kerül sor Vegasban.

U.i. Nurmi, jobbulást!


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá