A ’The Ultimate Fighter’ utolsó évadának edzői: Robert Whittaker és Kelvin Gastelum!
MMA

A ’The Ultimate Fighter’ utolsó évadának edzői: Robert Whittaker és Kelvin Gastelum!


A TUF 28. évada több, mint valószínű, hogy az utolsó lesz, ezt pedig egy – több okból is – érdekes edzőválasztással tennék felejthetetlenné.

Gastelum már a UFC 225-ön is megjelent, mint a bajnok következő kihívója, valamint elmondta, hogy Whittaker győzelme esetén, neki kell kapnia a lehetőséget.

Gastelum: Én vagyok a következő a sorban!


Úgy látszik, imái meghallgattattak, ugyanis a két rivális csapat edzői az évad végén összecsapnak, ezzel pedig az amerikai harcosnak megvan a sansza az övszerzésre.

Whittaker és menedzsmentje egy másik opcióban gondolkodtak, Chris Weidman-t akarták a UFC 230-on, New Yorkban.

Whittaker vs. Weidman: UFC 230? A bajnok menedzsere szerint: Igen!


De valószínűleg a UFC vezetősége is tisztában van Weidman utóbbi években mutatott formájával, ezért nem mentek bele ebbe a meccsbe. Gastelumnak pedig nem is okozhattak volna ennél nagyobb örömet.
„Ez őrület. Ezért dolgozom egy jó ideje, és nem fogom engedni, hogy kicsússzon a kezemből. Ez óriási lehetőség nekem, egy címmeccs. Az első övem a sok közül. Remek évad lesz, Robert és én is mindent bele fogunk adni.”

Kelvin, utolsó két mérkőzésén előbb kiütötte és visszavonultatta Michael Bisping-et, majd pedig kipontozta Jacaré Souza-t. Mióta feljött középsúlyba, másfél év alatt öt meccset vívott, az aktivitás pedig meghozta gyümölcsét.
„Úgy gondolom, én érdemlem meg a legjobban ezt. Dana White mindig olyan harcosokról beszél, akik sok bunyót vállalnak, és ezt jutalmazni kell. Én voltam ez a harcos. Készen állok, elveszem, ami az enyém.”

Van még egy érdekes tény, amit sokan nem is gondolnának: Mind a két harcos a TUF-nak köszönhetően robbant be, ugyanis megnyerték a saját évadukat. Gastelum 2013-ban, a TUF 17 döntőjében győzte le – nagy meglepetésre – Uriah Hall-t. Sőt, Kelvin egyszer már vezetett csapatot, 2015-ben, a TUF Latin America 2. évadában.

Whittaker 2012-ben a TUF „The Smashes” évadának megnyerésével került a UFC-hez. Ki gondolta volna, hogy az akkor még csak 22 éves, váltósúlyban harcoló Robert egyszer a promóció középsúlyú bajnoka lesz?

Szerintetek az marad a Gastelum elleni meccs után is?


Szólj hozzá