A pontozók mentették meg Tuivasa hype vonatát a kisiklástól
MMA

A pontozók mentették meg Tuivasa hype vonatát a kisiklástól


A UFC 225: Whittaker vs Romero 2 főkártya második meccsén ütközött meg Andrei Arlovski és Tai Tuivasa és egy remek hárommenetes csatát hoztak össze.Arlovski még a meccs előtt elmondta, hogy újra a nehézsúlyú trónt célozza meg, de sokan már abban is kételkedtek, hogy túléli az első öt percet a szamoai harcos ellen…

Ehhez képest a „Pitbull” kezdett jobban és már az első menet elején eltörte Tuivasa orrát egy balegyenessel, aki erre egy ledöntéssel válaszolt. Földharcban nem sokat mutatott Tuivasa, full mount-ból sem tudott mit kezdeni Arlovskival, a fehérorosz beszedett ütés nélkül került ki a számára előnytelen pozícióból.

Állóharcban bekövetkezett az, amire mindenki számított, két perccel a menet vége előtt „Bam Bam” egy balhoroggal a földre küldte ellenfelét. Arlovski azonban hamar összeszedte magát és a menet vége kiegyenlített volt (Tuivasa-nak volt egy szembenyúlása).A második és harmadik menet nagyon hasonló volt, Arlovski tartotta magát a „fent a kéz plusz elmozgás” taktikához, többször is clinchbe ment, hogy elkerülje a bombákat, egyszer pedig le is vitte ellenfelét (Tuivasa-tól második szembenyúlása után sem vontak le pontot).

A harmadikban a szamoai harcos egy komoly offenzívát indított, és úgy tűnt, hogy akár be is fejezheti a meccset, ám Arlovski túlélte a nyomást és mind a második, mind a harmadik menetet, ha szűken is, de elvitte. A meccs végét jelző dudaszó előtt már ünnepeltette magát, Tuivasa-n pedig látszott, hogy érzi: ezt a meccset bizony nem ő nyerte.

A pontozók azonban másképp látták és mind a hárman a Tuivasa-nak adták a meccset 29-28 arányban…Arlovskit meglopták: Igaz, hogy az első menetben le volt ütve, de még ha ezt 10-8-ra is adták a bírók a szamoainak, a második és harmadik menet akkor is 10-9 a fehérorosz javára, tehát döntetlen. (Véleményem szerint az első menet nem lehet 10-8, mert a leütésen kívül Arlovski egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet, ezért a reális eredmény 29-28 a „Pitbull” javára.)

Hogyan tovább ezek után? Tuivasa bekerül a top 10-be, ahonnan mindenkinek van lekötött meccse, vagy épp most harcolt (Overeem, Blaydes), egyszóval várnia kell, hacsak nem fog Mark Hunttal bunyózni (ez teljesen kizárt). Arlovski pedig jó eséllyel kapuőr marad, akit odadobnak a feltörekvő harcosok elé…


Szólj hozzá