A PFL hivatalosan is megvette a Bellatort, a UFC babérjaira törnek!
MMA

A PFL hivatalosan is megvette a Bellatort, a UFC babérjaira törnek!


A PFL megvette a két magyar bunyóst is számláló Bellator MMA-t.

A mai napon a PFL és a Bellator egybefonódott. A PFL elnöke, Donn Davis a Twitteren jelentette be ezt a nagy hírt, ami azt jelenti, hogy a UFC felkötheti a gatyát.


"Ez a lépés totál megváltoztatja az MMA világát" - mondta Davis a The Financial Times-nak adott interjújában. “Gyakorlatilag a UFC két legnagyobb vetélytársa fonódott egybe, amivel a cég a piacon co-leader lett. A PFL és a Bellator bunyósai együtt a 30%-át alkotják a világ legjobb 25 bunyósának a Fight Matrix szerint. A UFC-nek is ugyanennyi bunyósa van a top 25-ben.”

A Bellator egy ideig még működik tovább külön, egy "újragondolt" szisztéma szerint, a PFL berkein belül, a Bellator International Champions Series néven. A Bellator így évente nyolc gálát fog bonyolítani, mindegyiken két bajnoki címmérkőzést láthatunk majd.

A Bellator bunyósai - beleértve Borics Ádámot és Növényi Norbit is - a PFL-ben is bunyózhatnak, ha akarnak. Részt vehetnek a PFL tornákon is, illetve "superfightokra" is benevezhetnek. Itt a superfightot nem úgy kell érteni, ahogy azt a UFC-ben megszokhattuk. Nem két világsztár meccsét jelenti ez. A PFL egy ideje szervez rendes mérkőzéseket, illetve tornákat is, az előbbit nevezik őt superfightnak. Ami valójában nem superfight a szó "klasszikus" értelmében, csak egy sima bunyó.

Davis elárulta azt is, hogy jövőre lesz egy mega event, amelyen a PFL bajnokai csapnak majd össze a Bellator bajnokaival.

A 2008-ban megalakult Bellatornak - akiket mi előrébb rangsoroltunk a ONE-nál és a PFL-nél is - az tette be a kaput, hogy a Showtime októberben bejelentette, hogy bezárja a sportrészlegét, ami érintette az MMA-t és az ökölvívást is, valamint a CBS is levette a programjáról a Bellator gálákat.

Innentől nem lesz kérdés, hogy melyik promóció a UFC legnagyobb ellenfele.

A felvásárlásnak nagyon örült az egykori UFC-s, Francis Ngannou is, akit májusban igazolt le a PFL. A Predátor a Facebookon azt írta, a két promóció fighterei előtt most a lehetőségek tárháza nyílt meg, és gratulált a PFL-nek a game changer üzlethez.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá