A ONE-hoz igazolt 'Robotzsaru', a KSW double champ-je, 4 szabályrendszerben is világbajnok akar lenni
MMA

A ONE-hoz igazolt 'Robotzsaru', a KSW double champ-je, 4 szabályrendszerben is világbajnok akar lenni


A horvát származású Roberto Soldic (20-3) irigylésre méltó MMA karriert futott be, de ez még csak a kezdet.

"Robocop" két divíziót is uralt a KSW-nél, Európa legnagyobb MMA promóciójánál, váltósúlyban nem talált legyőzőre az elmúlt 5 évben, és legutóbb, tavaly decemberben sikeresen megszerezte a középsúlyú bajnoki címet is, kiérdemelve a KSW-től "a világ legveszélyesebb fightere" elnevezést – Mamed Khalidov-ot még sose tudta senki sem ennyire durván kiütni:Most derült ki, hogy ahogy "kimaxolta" a KSW-t, vagyis elért mindent, amit csak el lehet érni, azonnal újabb kihívások felé vette a célt. Sajnos nem a UFC, hanem a szingapúri bázisú ONE Championship igazolta le, ahol többek között a korábbi UFC-s P4P vezető Demetrious Johnson, és Eddie Alvarez is versenyez, csak ugye más súlycsoportokban.

Az első hallásra megkérdőjelezhető döntéséről a The MMA Hour-ban nyilatkozott az MMAFighting-nek:
“Azért választottam a ONE-t, mert a világ legnagyobb MMA promóciójáról van szó. Náluk több szabályrendszerben is bajnok lehetek: kick-boxban, muay thai-ban, ökölvívásban és MMA-ban is. Ez nekem új dolog. Szeretnék maradandót alkotni, ezért válaszottam a ONE-t. Láttam, hogyan bánnak a harcosaikkal Szingapúrban (nagyon jól), és remek ajánlatot kaptam tőlük. Szeretnék mind a négy szabályrendszerben világbajnok lenni, valami újat teremteni, amire még senki sem volt képes a világon. Ez óriási motivációt jelent a számomra most."

A mindössze csak 27 éves fighter hozzátette, azért is vonzóbb számára a ONE, mint a UFC, mert a korábbi UFC-sek "sorra kikapnak" ott, ezért úgy gondolja, a ONE-nál sokkal jobb bunyósok vannak.
"Ott szeretnék övet szerezni, ahol a UFC fighterek elbuktak. Amikor a ONE meccseket nézem, azt látom, hogy teljesen más, magasabb szintet képviselnek mind állóharcban, mind grapplingben, mint a UFC. Ráadásul voltam mindkét promóció gáláján, és azt vettem észre, a ONE sokkal közelebb áll a harcművészetekhez, mint a UFC."


Soldic-nak négy ökölvívó bunyója volt eddig, mind a négyet megnyerte (T)KO-val.

Eddie Alvarezzel szeretne azért bunyózni.Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá