A nagy Fight Aréna beszámoló

A nagy Fight Aréna beszámoló


A szeptember 9-i Fight Arena nemzetközi küzdősport gálával kapcsolatos beharangozó cikkünket már láthattátok. Most következzen egy beszámoló a küzdelmekről és az estéről.

A szervezés önmagában nagyon stílusos volt. Kivetítő, fények, komoly hangosítás és a beléptetés is nagyon rendben voltak. A sportcsarnok majdnem teljesen megtelt, ami örömteli és jó jelnek tekinthető a jövőre nézve, hiszen a szervezet nem titkolt célja, hogy a jövőben egyre több gálát hozzanak le. A közönség soraiban olyan neveket is megtalált az ember, mint Növényi Norbert. A Himnuszt követően a küzdelmek a K-1 meccsekkel indultak.

Az első bunyó horvát – osztrák összecsapást hozott. Az osztrák Philip Wiesenhofer kezdett erősebben, több nagyon kemény combrúgása is talált. Ellenfelét csak a gong mentette meg az elsőben a kiütéstől, ami a második menetben be is következett egy combost követő köríves fejrúgás képében.

A második meccsen Czandler György és Gyetván Balázs csaptak össze. Az első menet elején Gyetván ment előre, ellenfele zártan védekezett majd szépen átvette az irányítást a menet közepétől. A második menetre Gyetvánnak sikerült jobban kipihennie magát, többször tisztán talált. A harmadikban aztán villant Gyetván és egy ugró térdessel eltalálta Czandler állát. A mérkőzés kiütéssel ért véget. Szerencsére Czandler egy kis ápolást követően saját lábán hagyta el a küzdőteret, amit a közönség tapssal jutalmazott.

Harmadjára Pokornyi Ádám és Kálucz Martin léptek szorítóba. Kettejük csatája igen kiegyenlített összecsapást hozott, Kálucz inkább kézzel, míg Pokornyi inkább lábbal talált. A harmadik menetet követően egyhangú pontozással Kálucz Martiné lett a győzelem.

A negyedik és egyben utolsó K-1 bunyót a magyar Fúró Virág és a svájci Aline Seiberth vívta. A hölgyek nem kímélték sem egymást, sem önmagukat. Keményen támadtak a küzdelem teljes ideje alatt. A képet csak az árnyalta, hogy a svájci harcos többször is klincsbe fogta ellenfelét, ahonnan a földre tekerte, ami a szabályok között nem volt megengedett. Ennek ellenére a három menet letelte után az ő kezét emelték a magasba egyhangú bírói döntés alapján.

A K-1 meccseket követte az est MMA kártyája

Első körben Tóth Ádám fogadta a csecsen Shuapov Magomedet. Az első menetben a csecsen fiú többször is próbálkozott a levitellel, amit Tóth végig jól védett, sőt egy kemény térddel nagyon betalált Magomednek, aki ezt azonban fel sem vette. A második menetben már sikerült a csecsen srácnak levinnie Tóthot, ahonnan igyekezett ütésekkel befejezni a meccset ez, azonban nem sikerült neki, ahogy a harmadikban sem. A küzdelmet egyhangú pontozással Shuapov Magomed nyerte.

Az este a pehelysúlyú küzdelmekkel folytatódott. Molnár Benjámin a szerb Mirko Javonoviccsal akasztott tengelyt. Molnár nagyon nagy formában érkezett. Az első menet elején Javonovic földrevitelével kezdődött, amit azonban nem vitelezett ki kellően jól és a magyar harcos guillotine fojtásában találta magát. Próbálta menteni a menthetőt néhány fejre mért ütéssel, de gyorsan kopogni kényszerült. Molnár Benjámin feladásra kényszerítéssel nyert az első menetben.

Maradva a pehelysúlynál, Kugler András következett bosnyák ellenfél ellen. Rögtön a mérkőzés elején rárontott Kugler a bosnyákra egy térdessel keményen megfogta testen, majd guillotine-ba fogta még állásból és a földön be is fejezte a meccset.

Könnyűsúlyba lépve Etelaky Lajos mérkőzött Slobodan Vukiccsal. Itt a bosnyák srác próbálta megragadni a kezdeményezést. Földrevitellel próbálkozott, azt azonban Etelaky kivédekezte, amit követően Vukic teknősbe fordult. A magyar bunyós kihasználta a domináns pozícióból származó előnyét, elkapta ellenfele védtelen lábát és egy feszítéssel már kopogtatta is az első menetben.

Váltósúlyban Furkó László lépett szorítóba a szerb Robi Tsenize ellenében. Tsenize szinte a menet kezdetét jelző gongszó után kilőtt Furkó lábára, aki azonban nem hagyta magát levinni. Ellenfele hátára került és egy szépen kivitelezett hátsó fojtással be is fejezte a küzdelmet az elsőben.

Az est első középsúlyú összecsapása bosnyák csecsen küzdelmet eredményezett. Tarkan Ibragimov nem vesztegette az időt, egy kemény combost követően levitte ellenfelét, majd jött a ground and pound, amíg a mérkőzésvezető be nem szüntette a meccset.

Ezt követően debütált az olimpikon birkózó, Veréb István, ellenfele Kovács Kálmán volt. Veréb több sikeres levitelt is produkált, azonban nem tudta kiütni a jól védekező Kovácsot. A küzdőidő végig ment és megosztott pontozással Veréb hagyta el győztesként a ringet.

Az utolsó MMA meccsen nehézsúlyú tűzijátékra volt kilátás, a bunyó azonban nem hozta az előzetes elvárásokat. Az Ausztriából érkezett csecsen RamazonAibartjev levitte a kubai-magyar Yeranis R. Noguerát itt azonban egy fejre mért térdrúgás következtében beszüntették a meccset, így az eredmény nélkül, no contest-tel zárult.

Így értünk el az ökölvívó mérkőzésekig.

A székesfehérvári illetőségű Kiliti Tamás nyitotta a sort Szabó Kristóffal. A háromszor 3 perces bemutató mérkőzés igen technikás összecsapást hozott, ami nem csak a box rajongókat szórakoztatta. Itt kell kiemelni a közönség soraiban lévő Kiliti fanokat, akik olyan hangulatot varázsoltak a mérkőzésre, amire hasonlót csak a brazil vagy ír MMA gálákon láthattunk korábban.

Őket Kovács Gyula követte, aki Mirko Stoikovval lépett a szorítóba. A Pikkpakk becenévre hallgató Kovács végig irányított a meccset, így egyhangú pontozással megérdemelten aratott győzelmet.

A sorban következő mérkőzést Szili István vívta a szerb Darko Knezeviccsel. Ez volt Szili búcsú meccse, így eléggé feltüzelve érkezett a ringbe. Ellenfelét sikerült elég korán leütni, aki a számolást követően folytatta a bunyót, a második leütés után, azonban már nem volt folytatás, így Szili István elsőmenetes kiütéses győzelemmel búcsúzott a szorítótól.

Az este főmeccsét Bogdán „Golyó” Zsolt hozta Jasmin Hasiccsal a nehézsúlyú bajnoki címért. Golyó dominálta ellenfelét, akit a harmadik menetben többször is a padlóra küldött. A sokadik rászámolást követően a mérkőzésvezető beszüntette a küzdelmet, így Golyó kiütéssel védte meg címét.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=117235928981427&set=a.105036293534724.1073741828.100020850612735&type=3&theater

Ezek voltak az este történései. És, hogyan tovább? Nos, reméljük, mihamarabb újra láthatunk egy Fight Arena gálát, hiszen az első esemény nem sikerült rosszul és egy színvonalas hazai küzdősport szervezetre nagy szükség volna.


Szólj hozzá