A GLORY és a Bellator is kényeztet minket

A GLORY és a Bellator is kényeztet minket


Sűrűsödik az év végi kick-box-program.


A GLORY 34 denveri kártyája elég ütősnek ígérkezik. Az október 21-i torna főmeccsén Nieky Holzken védheti meg GLORY váltósúlyú bajnoki címét ismét Murthel Groenhart ellen. További szereplők Israel Adesanya, Robert Thomas, Yousri Belgaroui és Alex Pereira egy középsúlyú kihívói tornán. Az ültetőkártya, melyet szépen csengőn Superfight-sorozatnak hívnak, a Robin van Roosmalen - Gabriel Varga pehelysúlyú bajnoki meccsével jön, tehát a volt könnyűsúlyú király lejjebb megy egy súlycsoportot trónot ostromolni, szóval ez tényleg egy szupermeccs.

A Glory 35-re is jut izgalmas párosítás, itt a főmeccsen Van Roosmalent detronizáló Sittichai Sitsongpeenong védheti meg könnyűsúlyú bajnoki övét Marat Grigorian ellen, de a Superfight-sorozatban kötelek közé lép a mindig pokoli izgalmas Josh Jauncey is, az ültető kártya főmeccsén pedig a félnehézsúlyú bajnok Artem Vakhitov és az interim bajnok Zack Mwekassa csap össze, hogy egyesítsék címeiket.

A Bellator nagy hullámokat szándékozik vetni december 10-i MMA-kick-box gálájával. Az eseményt Firenzében, Olaszországban rendezik, a szervezet top állóharcosainak részvételével. A hölgyeknél Denise Kielholtz (45-3) és Gloria Peritore(11-1-1) visszavágója dönti el a jelenleg gazdátlan légsúlyú világbajnoki címet. Felmerült még Raymond Daniels, Kevin Ross és Joe Schilling neve is, de szakmailag a legnagyobb fegyvertény, hogy a Glorytól lenyúlt legújabb nagy név, Giorgio Petrosyan, "A Doktor" is itt debütál majd a szervezetben.

És persze továbbra is ott van még a legnagyobb durranás, a Rico Verhoeven-Badr Hari nehézsúlyú leszámolásmeccs december 10-én, Oberhausenben.

Húzós lesz az év vége, és nem csak a UFC háza táján.


Szólj hozzá