28-0! Khabib Nurmagomedov lefojtotta Dustin Poiriert
MMA

28-0! Khabib Nurmagomedov lefojtotta Dustin Poiriert


Az első menetben majdnem mozdulatról mozdulatra megismétlődött az, amit a Conor elleni meccsen láttunk. Kis állóharc az elején, aztán egy földreviteli kísérlet Khabibtól, ami sikerült is. Aztán nyomorgatás.Nurmagomedov nagyon közel volt a finishez, ugyanúgy neck crank-et tolt Poirierre, ahogy Conorra is. A szorítása elengedett, Dustin megúszta az első menetes finist. És a menetet is, bár kapott a végén egy erős ground-and-pound-ot Khabibtól.

A második menetben Poirier nagyon szépen eltalálta Khabibot egy ütéssel, a dagesztáni nagy bajban volt, hátrált is, Dustin üldözte, de leütni nem tudta. De műr több sikert ért el ellene, mint az ír. És ez nagy szó.

Aztán folytatódott a Khabib-dominancia: földrevitelek, ketrec falának szorítások, birkózás, birkózás, birkózás. Nem szép, de effektív.

A harmadik menetben a rövid állóharc után Khabib belement egy erős guillotine fojtásba. Dustin szorította Khabib fejét, ami hosszú másodpercekig nem akart kiszabadulni. Aztán kiszabadult, ez pedig a meccs végét jelentette Poiriernek, aki láthatóan elkészült az erejével. Be is figyelt a hátsó fojtás Khabibtól.

A bajnok megint "kirepült" a ketrecből, de most szeretettel támadott: megölelte Dana White-ot:Khabib a győzelem után azt mondta, eladja a pólóját, amit viselt a ketrecben, a bejövő pénzt pedig Poiriernek adja, mert tudja róla, hogy sokat jótékonykodik. Gyönyörű gesztus.

Szegény Gyémánt pedig elsírta magát a ketrecben: visszatér, de most pihennie kell – mondta.


Szólj hozzá