2 perc sem kellett ahhoz, hogy Deiveson Figueiredo megvédje címét
MMA

2 perc sem kellett ahhoz, hogy Deiveson Figueiredo megvédje címét


Deiveson Figueiredo, a UFC légsúlyú bajnoka kirobbanó formában volt. Ezt már a fizikumán is látni lehetett: egy gramm zsír nem volt rajta, hasán sajtot lehetett volna reszelni, olyan volt, mint egy képregényhős.

Iszonyatosan erősnek tűnt, testrúgásai csak úgy visszhangoztak az üres csarnokban. Ellenfelét, Alex Perez-t folyamatosan űzte és hajtotta, a kick-box-ot erőltetve. Semmi ölelkezés, földreviteli kísérlet. We like that.

Végül Perez próbálta a földre vinni őt, elkapta az egyik lábát a levegőben, Figueiredo egy lábon ugrálva védekezett – és ebből a kellemetlen helyzetből olyan zseniálisan jött ki, hogy többször újra kellett néznünk lassítással. Deiveson a földöl lévő lábával elrugaszkodott, és mint egy kígyó, úgy tekeredett rá az amerikai jobb lábára.

Perez felülről megkínálta egy ütéssel, volt egy kis scramble, majd a bajnok észrevette, hogy be tudja húzni a hónaljába a kihívója fejét, és be is húzta a guillotine-t. Pereznek kopognia kellett.



20-1-re javult ezzel a győzelemmel a mérlege, és nem tudunk elmenni amellett a tény mellett, hogy mennyire all-around bajnokról beszélünk. Ki tud ütni embereket (9 KO-s győzelem). Le tud fojtani embereket (8 szub-os győzelem). Egy meccs híján veretlen. Még csak 32 éves. Robbanékony, erős, technikás. Mi kell még?

Óriási köszönettel tartozunk Henry Cejudo-nak, aki kvázi megmentette a légsúlyú divíziót, amit Dana White egykor be akart szántani.

A brazil Tito Ortiz védjegyével ünnepelt, de ugyanakkor nagyon sportszerű is volt, a magasba emelte Perezt, miután legyőzte:





A brazil állítólag iszonyat gyorsan visszatér, decemberben bunyózhat a szintén a mostani gálán győzedelmeskedő Brandon Moreno ellen, valószínűleg a UFC 256-on.

A mérkőzést ezen a linken nézheted vissza.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41



Szólj hozzá