Mark Hunt beperelte a UFC-t, Dana Whiteot és Brock Lesnart
MMA

Mark Hunt beperelte a UFC-t, Dana Whiteot és Brock Lesnart


Mark Hunt beperelte a UFC-t, Dana Whiteot és Brock Lesnart

Jó ideje fenyegetőzött már, hogy ha nem rendezik a UFC 200-as doppingfiaskót, akkor jogi útra tereli az ügyet. Nem rendezték, odaterelte.

Mark Hunt polgári pert indított Brock Lesnar, a UFC-elnök Dana White és a UFC anyavállalata, a Zuffa LLC ellen, és “milliós” kártérítést követel, amiért a UFC 200-on A, Lesnar doppingszeren lépett ellene ketrecbe, és győzte le őt B, a UFC semmit sem lépett az ügyben, hiába követelte tőlük, hogy vegyék el Lesnar 2,5 millió dolláros meccspénzét, és adják oda neki kárpótlásul.

A közönségkedvenc nehézsúlyú folyamatosan azt hangoztatta, hogy jogi útra tereli az ügyet, ha a promóció nem hajlandó rendezni a dolgokat. A UFC nem tett semmit, így Hunt meg is indította a polgári pert.

Hunt nyolc pontban támadja a három vádlottat, köztük olyanokkal, mint csalás, gondatlanság és szerződésszegés.

Azt akarom, hogy a UFC megértse, nem oké, hogy ezt teszik. Egyes fickóknak megengedik, hogy ezt csinálják. Megvolt az esélyük arra, hogy elvegyenek minden pénzt ettől a fickótól, mert hogy ő egy csaló, de nem tették meg.

Milyen üzenetet küld ez azoknak a fiúknak és lányoknak, akik egy nap majd harcosok akarnak lenni? Az üzenet: “csak csalnod kell, és nem lesz semmi baj.” Társadalmunkban, ha bűnt követsz el, megfizetsz érte. Miért működik ez másként az MMA-ban? Ráadásul ez egy “fájdalombiznisz”, úgyhogy itt ez még rosszabb. Felelősségre kell őket vonni ezért.

Hunt a UFC 200 előmeccsén verekedett meg Lesnarral, és szenvedett el egyhangú pontozásos vereséget a sztárpankrátortól, mely eredményt később eltörölték, mert Lesnar megbukott a doppingteszten. A UFC volt nehézsúlyú világbajnoka két teszten is pozitív mintát adott le klomifénre: egyszer versenyidőszakon kívül, egyszer pedig a meccs estéjén. Büntetésül a Nevadai Atlétikai Bizottság egy évre tiltotta el Lesnart, és 250 000 dolláros pénzbüntetést szabott ki neki. Az USADA is egyéves eltiltással sújtotta a bunyóst, aki így július 15-én akár ketrecbe is léphet, ha akar.

Lesnarral a Hunt-meccs előtt kivételezett a UFC: felmentést adott neki a négy hónapos, kötelező tesztelési periódus alól, melyen minden bunyósnak át kell esnie, ha huzamosabb idő után tér vissza a szervezethez. Lesnar a tavalyi fellépése előtt legutóbb 2011-ben küzdött a UFC-ben.

A kivételezésre az kézenfekvő magyarázat az, hogy Lesnar az utolsó pillanatban került képbe a UFC 200-ra, és muszáj volt vele eladni a gálát, mert az eredeti húzónév Conor McGregor visszamondta a szereplést. De Hunt szerint a UFC már márciusban tudta, hogy Lesnar jó eséllyel visszatér a 200-as gálán, és még éppen lett volna idő a négy hónapos tesztelésre, mégsem fogták be.

Hunt a perben azt is előhozza, hogy Lesnar mellett két másik ellenfele is doppingolt a közelmúltban: Antonio Silva és Frank Mir. Hunt említi azt is, hogy a UFC eltussolta Vitor Belfort TRT-ügyét a Jon Jones-szal vívott UFC 152-es meccse előtt.

Hunt márciusban, a UFC 209-en Alistair Overeemmel csap össze, akinek szintén vastagon kokszos a múltja. A Szuper Szamoai meg is fenyegette a hollandot, hogy ha most is doppingol, akkor őt is bepereli.


Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*