Yoel Romero összecsapna Daniel Cormierrel, mert „Miért ne?”
MMA

Yoel Romero összecsapna Daniel Cormierrel, mert „Miért ne?”


Yoel Romero összecsapna Daniel Cormierrel, mert „Miért ne?”

„Isten katonája” vevő lenne egy olimpikon birkózók közti harcra, a félnehézsúlyú bajnoki övért!

Yoel Romero jelenleg Chicagóban készül a Robert Whittaker elleni középsúlyú címmérkőzésre, amely a UFC 225 főmeccse. Azonban a bemutatóedzésén tartott kérdezz-felelek során az egyik rajongója – már a jövőre koncentrálva – megkérdezte, hogy érdekelné-e a súlycsoport-váltás és egy Daniel Cormier elleni meccs? A kubai harcos pedig kapott az alkalmon és kijelentette: „Igen, miért ne?”

Természetesen, ahhoz, hogy ennek az összecsapásnak legyen létjogosultsága és valós tétje Romeronak le kell győznie Whittaker-t. Persze még ekkor is lennének akadályok, hiszen, mint regnáló bajnoknak meg kell küzdenie a kihívókkal, ám mostanában a superfightok és az ideiglenes bajnoki övek népszerűbbek, mint valaha, így ez a része a történetnek könnyen megoldható. Főleg ha Dana White meglátja a profit lehetőségét ebben a párosításban.

Romero 2000-ben olimpiai második helyezett lett szabadfogású birkózásban, 2004-ben pedig a negyedik helyig jutott. Cormier szintén negyedik helyen végzett 2004-ben, négy évvel később pedig a Team USA kapitánya volt. A két harcos jó kapcsolatot ápol, erről beszélt Romero is:

„Ez a munkám, Cormier és Én már régóta jóban vagyunk. Itt is úgy megy, mint a birkózásban: harcolunk, utána pedig elmegyünk együtt ebédelni. Nincs ezzel semmi probléma.”

A kubai harcos utoljára éppen Cormier barátját és volt csapattársát Luke Rockhold-ot ütötte ki brutálisan a UFC 220-on. Ezt a teljesítményt azonban beárnyékolja Romero súlytévesztése, amelyet a késői beugrással magyarázott meg, előtte soha nem fordult elő vele ilyen:

„Ez a súlycsoportom 21 éve és mindig hoztam a súlyom. Ez volt az első alkalom, hogy nem.”

Habár már 41 éves, „Isten katonája” nem gondolkozik a visszavonuláson, ellentétben Cormierrel, aki már csak egy évig szándékozik harcolni (következő mérkőzése Stipe Miocic ellen lesz a UFC 226-on). Remélhetőleg ebbe az időbe még belefér egy találkozó a két veterán között.

Én személy szerint nagyon kíváncsi lennék, hogy „DC” mit tudna kezdeni Yoel robbanékonyságával és ütőerejével. Megoldaná kardióból, vagy leállna vele birkózni/bokszolni? Vagy esetleg ez lenne a „Daniel Cormier vs. Rumble Jonhson 3”?

Titeket érdekelne ez a párosítás? Kire fogadnátok?


Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*