Shogun Rua a családja kérésére sem vonul vissza egyelőre.
MMA

Shogun Rua a családja kérésére sem vonul vissza egyelőre.


Shogun Rua a családja kérésére sem vonul vissza egyelőre.

Bár Anthony Smith elleni veresége előtt még egy címmérkőzés is benne volt a levegőben ez percek alatt szertefoszlott.

Ahogyan három meccses győzelmi szériája, továbbá majd négy éves veretlensége is ment a szemétbe a brazil legendának.

Halljuk most mit gondol a Németországban történtekről ő maga:

”Minden fantasztikusan ment, nagyon jó felkészülésem volt és 100%-ra feltöltve érkeztem az oktagonba. Sajnos Anthony egy ütéssel beszédített, aztán rátett még pár lapáttal, ami elég volt a bírónak arra, hogy megállítsa a meccset. Minden az én hibám volt. Túlságosan kitártam magam a veszélynek.”

Shogun elmondta még, hogy Volkan Özdemir ellen készült ugyan, de az Anthony Smith-re való váltás nem sok vizet zavart a harca végkimenetelében. Inkább a közel másfél éves kihagyás és a rozsda voltak a hunyók.

”Nem kifogás, de nem voltam ritmusban. Nem voltam ütőtávon, rozsdásan érkeztem. De ez nem von le semmit Anthony érdemeiből.”

Egy nagyobb pihenő után viszont újra harcolni akar, talán még idén év végén sor kerülhet a visszatérésre.

”Fel vagyok zaklatva. Három harcom van még a szerződésemen, amit ki fogok tölteni. Utána majd leülök a családdal megbeszélni a folytatást, lehet jobb lenne abbahagyni. De most minél hamarabb vissza akarok térni. A feleségem és az anyám is kértek, hogy hagyjam abba, de ez egy állandó dolog nálunk. Most inkább már csak a nagy neveket akarom leszurkolni, nem a TOP 15-ből bárkit is. Legendák ellen akarok harcolni. A címmeccs elúszott és nem is tartom az övön a szemeimet.”

Elmondta még, hogy miután a Smith elleni meccs felkészülését Maringai otthonában végezte, lehet jobb lenne a karrierje hátralévő részét máshol töltenie, akár országon kívül is.

Egy jó Lil Nog – Shogun III év végén, amennyiben előbbi megveri Sam Alveyt hazai pályán?

Csak vicceltem.


2 hozzászólás

 1. Glynch

  Túl sokszor hallom, hogy XYnak egy-egy meccs elvette a lelkét, viszont annál ritkábban tartom igaznak. Shogun esetében viszont Jon Jones tényleg elvitte. Egy ekkora bajnokot olyan szinten megtörni mind fizikailag, mind mentálisan még nem láttam mint azon a bizonyos meccsen. És az egészben az volt a legfájóbb, hogy a zeniten lévő Ruával tette mindezt JJ. Ott nagyon éreztem, hogy egy fejezet lezárult, és nem csak Rua életében, hanem az egész mma-ban. Meghalt a király, éljen a király. Egy régi kor avitt bajnokának kellett a saját bőrén megtapasztalni mi is az evolúció. Macska egér játák volt az, nem küzdelem. Egy mögtörhetetlen harcos ment be, és egy rojtosra vert, megalázott köjökkutya jött ki a ketrecből. Nagyon fájó volt látni, tekintve, hogy az én mma-s világomnak (is) első nagy kedvence volt a brazil…
  Azóta meg csak árnyéka önmagának. A gyilkos ösztön, a robbanékonyság teljesen kiveszett belőle. Próbálja azt csinálni ami régen működött, de sajnos a működtetéshez szükséges komponensek nélkül. Így hát kényszeres, befeszült, erőltetetté vált az összes mozdulata. Mintha még fejben magyarázná magának, hogy “bajnok vagyok,qrva jó vagyok” de már jó ideje ő maga sem hiszi el. És ez nagyon látszik rajta is, és az eredményein is. Azokon meg már kuncogni sem merek, amikor olyanokat nyilatkozik, hogy megérdemli, hogy az övért menjen, meg Cormiert akarja… Hát mindjárt leesik a hajam! 😀 Aztán mégis mivel érdemelte ki? Éppen egy középszerű alig top10es beugróként letépte a fejét majdnem az első támadásából…Ja és Smithnek nem is ez a súlycsoportja. És ba*zki egy a béka segge alatt levő, vegetáló súlycsoportról beszélünk! Cormier és Gusztin kívül némi túlzással nincsennek csak ágyútöltelékek az első 15ben. Nem, neki a Bellatorban a helye. Tito, Rampage meg a többi poros díszbajnok ellen még jópénzért elbohóckodhatna, ha már ennyire nem bírja elengedni ezt a dologot. Nem örülök, hogy van még 3 meccs a szerződésében, nem szeretném látni ahogy középszerű fiatalok megrépázzák, vagy esetleg brazil földön splittel bírói segítséggel nyugdíjas takarítónők ellen diadalmaskodik.

  De jó is lenne látni feltámadni.. De ahhoz nem tudom mi kéne…Új team, környezet, meg Brazília összes sportpszichológusa alsó hangon.

 2. Dark Knight

  Shogun a pride szülötte, ott volt igazán otthon, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az ott összehozott 12-1-es mérleg.
  Azonban mint sok másnál (pl.Cro Cop), nála is valami megváltozott, amikor a UFC-be szerződött, mert az ott összehozott 9-9-es mérleg már igencsak középszerű, főleg egy olyan bajnoktól, mint amilyen ő volt a Pride-nál. Pedig fiatalon, 26 évesen jött át, nem mondhatjuk, hogy a pályája vége felé. De a ketrecben már nem ment neki úgy, mint a ringben.
  Ő is ahhoz a nagy brazil generációhoz tartozik, akik a hetvenes évek közepétől a nyolcvanas közepéig születtek, mennek a 40 fele, vagy már túl is vannak rajta de valahogyan elfelejtették, hogy mikor kell abbahagyni a legmagasabb szinten űzött versenysportot.. (Nehogy Anderson Silva sorsára jusson, aki az utóbbi években bohócot csinál magából)
  Hallgatni kéne az anyjára, és a feleségére.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*