Rendkívüli: Mark Hunt MINDEN neurológiai teszten megfelelt, a UFC 221-en térne vissza
MMA

Rendkívüli: Mark Hunt MINDEN neurológiai teszten megfelelt, a UFC 221-en térne vissza


Rendkívüli: Mark Hunt MINDEN neurológiai teszten megfelelt, a UFC 221-en térne vissza

A terv: Hunt – Werdum II, aztán pedig elindulna a bajnoki övért is!

Talán az év legmeglepőbb és legjobb híre futott be néhány órája, Mark Hunt a UFC által ellenőrzött és elrendelt neurológiai teszteken is átlagon felüli eredményekkel felelt meg.

Mint tudjuk, Huntot a UFC kivette a néhány héttel ezelőtti Sydney Fight Night gáláról, Fabricio Werdum ugrott be a helyére, Marcin Tybura ellen.

Az eset gyökere az volt, hogy Hunt a gála előtt néhány héttel egy interjúban olyan tünetekre célzott, ami CTE vagy más komoly neurológiai sérülés jelenlétére utal.

Többek között dadogás, beszéd nehézségek, rövid távú memória bajok, alvászavarok.

Hunt állítása szerint Ausztráliában egy neurológiai specialista és egy pszichológus által is tisztázva lett. E tények nem hatották meg Dana Whiteot, aki személyes közbenjárásával nem engedte oktagonba a PRIDE, K1 legendát.

A UFC Las Vegasba hívta egy független, világhírű specialista tesztjeire, ahová eleinte esze ágaban sem volt elmenni, pár hete mégis meggondolta magát.

Hunt úton a repülőn:

Off to Vegas why Because I like wasting time 👀👀👀👀

A post shared by The Super Samoan (@markhuntfighter) on

”Úton Vegasba, mert szeretem pazarolni az időm.”

A tesztek után Hunt megfordult a szervezet hipermodern és vadiúj edzőkomplexumában is, egy pici kesztyűzésre:

Teltek a napok, az aggályaim pedig nőttek, mert kicsit csend uralkodott a dolog körül, de pár napja Hunto-san újra hidrogénezett hajjal jelent meg, ami csak egy dolgot sugallhatott…

My new challenge 👀👀👀👀👀

A post shared by The Super Samoan (@markhuntfighter) on

Valami jól sikerült. És így is lett!

Hunt menedzsmentje így kommentálta a dolgot:

”Nemrég ért véget a konferenciahívás az amerikai orvosok, köztem és Mark között. Jó híreket kaptunk, szóval minden pozitív. Az doktor azt mondta, Mark átlagon felül teljesített minden teszten, így készen áll harcolni. Amint az eredményeket a UFC felé is prezentálják, már csak rajtuk múlik mikor térhet vissza. Ezzel Mark már kétszer, két kontinens legjobb specialistái által lett tisztázva. Mi is aggódtunk az eredményekért, Mark egészsége a legfontosabb, de minden rendben.”

A menedzsment a jó hírek után ki is tért az esetleges visszatérés feltételeire, melyek reálisak és érdekesek:

”Fabricio Werdumot szeretnénk Mark következő ellenfelének Perthben. Utána pedig a Ngannou – Miocic meccs győztesét, egy övmeccset, 2018 második felében.”

Tehát a terv a következő: Huntnak még három meccse van a UFC szerződésében. Szeretnék bizonyítani Werdum ellen, hogy méltó egy övmeccsre, a többit pedig erre építeni.


4 hozzászólás

 1. chuck-d

  ez az egész tesztelgetés ott hibádzik, hogy a CTE diagnosztizálása élő emberen olyan szinten kísérleti stádiumban van, hogy most november közepén sikerült talán először. ezt is úgy, hogy az alany két éve halott, a boncolás és utólagos vizsgálatok kellettek a megerősítéséhez. tehát ha ilyen problémákra panaszkodott Hunt, akkor erről orvosi megerősítést jelenleg sehol sem kaphat, pláne a UFC profi szakértőgárdájától, akik nemrég Bispinget 3 menet háború, és egy leütés utáni eszméletlenre fojtást követően átengedtek a teszteken, 3 hét múlva bunyózhatott és kiüthették a picsába. a fél szemével, de ez már csak cseresznye a habon a tortán. azt meg álmodni sem lehet, hogy a kutatást végző orvost, Dr. Bennet Omalut kérjék fel ilyen vizsgálatok elvégzéséhet. őt játszotta Will Smith a 2015-ös Concussion című filmben.
  itt a riport CTE témában:
  http://edition.cnn.com/2017/11/16/health/cte-confirmed-in-first-living-person-bn/index.html

 2. Rémszarvas

  Azok az állandóan lent fityegő kezek oktogonba is visszaköszönnek. Hosszútávon Hunt papa tutira benyelt már agyi leépülést. A legnagyobb harcosok egyike, ideje lenne nyugdíjazni magát, amíg baj nem lesz.

 3. Tamás

  Szomorú, ha tényleg igaz, hogy neurológusok 18 KO-val vesztett mérkőzés után még engedik versenyezni. Ennél sokkal kevesebb agyrázkódás is elég a CTE vagyis a “krónikus traumatikus agykárosodás” kialakulásához amit ma még nem lehet “időben” diagnosztizálni mert a tünetek a traumák után csak évekkel később jönnek elő. Természetesen ha diagnosztizálni is tudnák már akkor is késő lenne, hiszen ez egy krónikus, egyelőre megállíthatatlan folyamat. A megoldás az lenne, ha beszüntetnék a fejre ütés, rúgás lehetőségét, és végre abbamaradna az emberi életek tönkretétele…

  1. Bronson

   Osszesen 26 MMA mèrkozèse volt,csunya lenne ha annyibol 18szor kiutottèk volna.Az emberi èletek tonkretètelèhez csak egy megjegyzès:bunyozni nem kotelezo.
   Igaz,nèzni sem az.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*